Ads

Ahad, 16 Ogos 2015

Rahsia Tanda-Tanda Penyakit Melalui Jari


Tahukah anda bahawa jari-jari tangan mampu memberi petunjuk kepada kita mengenai penyakit yang sedang anda alami. Bahkan hanya dengan memerhati warna kulit atau kesan yang ganjil pada kulit tangan juga menunjukkan penyakit yang agak serius mengenaik kualiti badan kita. Awas..Berhati-hati dengan sebarang penyakit yang mungkin kita sedang alami kini.

Rahsia tanda penyakit melalui jari

Asas 5 Jari

Jari telunjuk : Usus
Jari tengah : Jantung
Jari Manis : Imuniti
Jari kelingking : Rahim/Tulang Belakang
Cuba anda lihat pada ruas jari-jari anda...Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya badan kita ni penuh dengan racun dan toksik. Perkara tersebut boleh menyebabkan badan kita dijangkiti sembelit.
Cuba periksa tapak tangan masing-masing...kalau tapak tangan berbintik maknanya ada masalah angin. Yang suka marah2 tu mungkin banyak angin dalam badan. Sebab itulah selalu rasa nak marah dan naik angin aje.
Masalah tapak tangan berpeluh atau lembab??? itu tandanya badan kita mudah diserang sel-sel kanser.
Jika perut ibu jari berwarna biru kehijauan maknanya seseorang itu mengalami masalah resdung, alergi, dan penyakit paru-paru. Sekiranya, perut ibu jari ada urat hijau kebiruan maknanya anda seorang pengidap gastrik.
Urat biru/hijau pada pergelangan tangan, tapak tangan, sepanjang jari dan betis kaki maknanya seseorang itu mengidapi stress atau tekanan dalam kehidupan sehariannya..
Bagi seorang wanita, cara untuk mengetahui sistem dalaman perempuan anda ialah dengan melihat pada jari kelingking anda. Kalau jari kelingking anda meruncing atau bengkok, maknanya haid tak teratur, keputihan, senggugut, dan berkemungkinan rahim anda jatuh.
Cuba pulak tengok pada kuku setiap jari anda..Jika terdapat bulan sabit berwarna putih di setiap jari anda bermaknaanda mengalami hormon yang tidak seimbang. 
Sekiranya anda mempunyai bulan sabit yang berwarna putih itu hanya pada kuku ibu jari sahaja, itu menandakan anda seorang yang sihat..insya allah...

Jika Ada tanda-tanda seperti diatas berjumpalah doktor dengan kadar segera untuk kepastian.Usah biarkan diri anda diselubungi keresahan..nanti penyakit lain pulak yang datang. Walallahua'lam.
Untuk mengelak sebarang penyakit yang berbahaya.. Boleh juga mengamalkan pemakanan yang beralkali yang dapat membantu badan melawan penyakit.
Nota Kaki :
Hanya dengan melihat kulit pada jari-jari sudah mampu memberi pentujuk kepada kita untuk mengenal pasti sebarang penyakit yang badan kita sedang alami. Semoga perkongsian ini mampu memberi sedikit manfaat kepada sahabat-sahabat Am semua..

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon