Rabu, 30 September 2015

8 Makanan TERBAIK Ketika Period Paling Mudah Di Amalkan

Period.. Semua wanita akan alami dan lalui setiap bulan dan setiap tahu..
Lelaki tak rasa pun semua nie.. AM pun tak rasa TAPI isteri AM perempuan juga tau.. Bila sampai waktu dan ketika period nie.. Isteri sentiasa mengadu sakit-sakit badan..

8 Makanan TERBAIK Ketika Period Paling Mudah Di Amalkan

Suami mana tak kesian kat isteri yang terpaksa menanggung sakit sendirian. Alhamdulillah.. Isteri AM period tidak membeban dia mahupun AM..
Jika ada perempuan mahupun wanita di luar sana yang mempunyai masalah semasa period yang teruk seperti segugut yang teruk atau Period Pain.
Mungkin apa yang AM nak kongsikan ini dapat membantu sedikit sebanyak untuk mengurangkan kesakitan yang di alami

1. Air
Bila period.. Selera dan nafsu makan mahupun minum akan turun.. Korang yang tengok makanan pun cam tengok besi je kan??

8 Makanan TERBAIK Ketika Period Paling Mudah Di Amalkan
Sebenarnya, waktu period ini la korang akan hilang banyak air dalam badan. WAJIB !! Korang minum banyak air masak mahupun air mineral untuk mengantikan air yang hilang melalui period.

2. Sayuran hijau


8 Makanan TERBAIK Ketika Period Paling Mudah Di Amalkan

Serat dengan zat besi yang terkandung dalam sayuran hijau sangat membantu semasa datang bulan. Tapi jangan makan terlalu banyak untuk elakkan dari kembung perut.

3. Ikan

Ikan salmon dan tuna antara yang mengandungi Omega 3 dan lemak asid yang baik untuk merehatkan otot dalam badan dan mengurangkan kekejangan anda.


8 Makanan TERBAIK Ketika Period Paling Mudah Di Amalkan

Kita kat Malaysia AM.. mana nak dapat ikan salmon nie?? Paling senang ambil je vitamin ada Omega 3.. Boleh ke???

4. Pisang

Pisang merupakan salah satu sumber kalium yang kaya dengan vitamin B6 dan lain-lain. Di mana kesan glukosa didalamnya akan meningkatkan mood korang jadi lebih baik. Ia juga akan mengawal usus dari mengalami cirit-birit. 


8 Makanan TERBAIK Ketika Period Paling Mudah Di Amalkan

Pisang juga boleh diambil untuk korang yang nak kurus dan seksi..Kikiki
Korang gemuk?? Nak kurus?? Mai baca yang nie dulu.. DISINI

5. Kekacang

Kacang merupakan sayuran hijau yang mengandungi zat besi sangat bagus dimakan kerana ia akan mengembalikan keseimbangan dalam badan dengan lebih baik.

Amalkan memakan sayur jenis kekacang untuk kesihatan dan waktu-waktu period ini.  Jangan hanya waktu period sahaja nak makan sayur kekacang nie..

6. Daging merah

Daging ayam atau lembu akan meningkatkan kandungan zat besi dalam badan. Jika diambil bersama sayuran hijau dan kekacang tahap zat besi dalam badan korang akan pulih dalam masa yang singkat.

8 Makanan TERBAIK Ketika Period Paling Mudah Di Amalkan

Tak percaya?? Try la amalkan sekali bila dah period nanti..

7. Coklat

Ada yang kata coklat mengandungi kafein dan gula yang tinggi tapi kajian menunjukkan ia akan membantu melepaskan serotonin iaitu bahan kimia untuk menjadikan mood kita lebih baik. Time period nie ada ke selera nak makan coklat??kikiki..

Coklat juga mengandungi magnesium yang sangat bagus. Tapi jangan ambil terlalu banyak. Masa datang bulan, makan coklat sebaiknya coklat gelap sebab ia akan membuatkan mood korang lebih ceria.

8. Vitamin C

8 Makanan TERBAIK Ketika Period Paling Mudah Di Amalkan

Ambil buah‐buahan yang tinggi dengan kandungan vitamin C seperti oren untuk mengurangkan simptom PMS. Korang jangan lak makan oren sampai sakit perut lak..Makan sekadar untuk vitamin C bukan nak kedarah buah oren.


8 Makanan TERBAIK ketika korang PERIOD.. Ringkas dan mudah untuk korang beli di mana-mana pasaraya. Korang nak tahu betul ke tak? Korang kena try amal la ya..

AM tak boleh nak cerita lebih-lebih bab PERIOD nie.. Maklum la AM nie lelaki maskulin tau..kikiki

Korang ada masalah Badan Besar?? Korang dah GEMUK?? Korang nak KURUS??

Dapatkan DISINI

Korang dah kahwin?? Nak cahaya mata?? Malu nak jumpa doctor??
Mai dapatkan Pandua Mudahamil.. Paling sempoi..Paling best..

Dapatkan DISINI

Korang nak minyak wangi PREMIUM dengan harga MURAH??

Mai usha-usha kat sini KHAS buat Lelaki Maskulin mahupun Wanita Seksi

Selasa, 29 September 2015

5 Tips Kesuburan Lelaki yang Berkesan Yang Korang tak Terfikir

KESUBURAN LELAKI.. Berapa ramai Lelaki Maskulin yang mengalami perkara ini?
Tak perlu nak MALU untuk bertanya atau membuat pemeriksaan..Paling senang adalah dengan membuat Semen Analysis yang AM pernah tulis tempoh hari.


5 Tips Kesuburan Lelaki yang Berkesan  Yang Korang tak Terfikir

Fakta : Ratio masalah kesuburan lelaki dan wanita adalah 50% : 50%. Tidak menjadi alasan untuk lelaki memengang EGO mengenai perkara ini.

Ramai juga dikalangan lelaki yang begitu SOMBONG dan EGO untuk mengaku salah dalam masalah kesuburan.

Fakta : Masalah kesuburan lelaki lebih MUDAH untuk dikesan berbanding dengan masalah kesuburan wanita.

Korang faham apa yang dimaksudkan dengan Masalah Kesuburan Lelaki?? Secara ringkas adalah
  • Jumlah sperma setiap 1ml adalah kurang daripada 7  juta
  • Sperma bergerak 60%
  • Sperma hidup 57%
  • Jumlah keseluruhan sperma 21 juta
Bagaimana nak tahu semua kat atas?? Korang hanya perlu membuat Semen Analysis di mana-mana klinik mahupun PathLab. Keputusan dalam masa 2 jam hingga 3 jam sahaja.

AM sediakan 5 Tips Kesuburan Lelaki yang semulajadi KHAS buat Lelaki Maskulin yang Pemalu nak mengaku mempunyai Masalah Kesuburan.

1) Meningkatkan pengambilan zink
Zink adalah mineral yang semulajadi. Korang  boleh jumpa dalam sumber-sumber asli makanan seperti kekacang, biji benih, debunga lebah dan rumpai laut. Ia adalah penting dan diperlukan untuk pembentukan sperma yang normal yang sihat. Dengan meningkatkan pengambilan zink , korang telah meningkatkan jumlah sperma korang.


5 Tips Kesuburan Lelaki yang Berkesan  Yang Korang tak Terfikir

Korang mesti ambil perhatian bahawa penggunaan lebihan zink akan mengganggu penyerapan mineral lain dalam badan korang. Kesan-kesan sampingan termasuk muntah-muntah, sakit perut dan cirit-birit.

Korang digalakkan untuk mengambil makanan berasaskan  kekacang, biji benih, debunga lebah dan rumpai laut dan korang akan mendapat dos pengambilan zink yang sihat. Korang juga tak perlu risau mengenai pencemaran lagi.

Korang juga boleh mengambil beberapa supplement yang mempunyai kandungan zinc yang sesuai dengan korang.

2) Makanan organik yang baik untuk korang amalkan
Masalah kesuburan lelaki biasanya berpunca daripada pemakanan. Makanan yang bukan organic menyumbang kepada masalah ini. Korang yang selalu makan buah atau sayur bukan jaminan korang terlepas daripada masalah kesuburan.


5 Tips Kesuburan Lelaki yang Berkesan  Yang Korang tak Terfikir

Cara paling senang adalah dengan membasuh dan mencuci buah-buahan dengan sebersih yang mungkin.

Makanan organic bukan lah sesuatu yang sukar untuk di dapati di Malaysia. Sudah banyak kedai atau pasar yang menyediakan buah atau pun sayuran organic.

Menu juga yang seimbang juga penting untuk mengatasi masalh kesuburan lelaki, pengambilan sayur-sayuran organik, buah-buahan, kekacang, daging, ayam, makanan laut dan banyak lagi. Bukan sahaja bebas daripada pengubahsuaian genetik, makanan organik ini mempunyai kandungan nutrien yang tinggi dan selamat untuk dimakan olek korang.

PENTING !!! Makanan seimbang dan organic.

3) Menukar produk-produk penjagaan peribadi korang
Hari ini siapa yang tak guna produk penjagaan peribadi?? AM sendiri akui bahawa dari bawah hingga atas menggunakan produk penjagaan yang penuh dengan kimia dan bahan berbahaya.

Tahukah bahawa produk penjagaan mengandungi beberapa bahan kimia yang cukup berbahaya kepada kesuburan lelaki?? Antara bahan kimia yang ada adalah sodium lauril sulfat, parabens, pewarna tiruan, wangian yang dikilang dan banyak lagi.

Korang kena menyemak bahan yang ada di dalam setiap produk yang korang guna dan elak daripada produk yang mempunyai bahan kimia seperti di atas yang AM sebutkan.

4) Elakkan makan makanan yang diproses
Diet anda adalah sangat penting untuk kesuburan korang. Berapa banyak dan berapa kerat makanan proses yang mempunyai khasiat??

Kebanyakkan makan yang di proses mengandungi bahan tiruan dan pewarna yang cukup berbahaya kepada kesuburan korang. Bahan kimia yang ada di dalam makanan diproses ini yang banyak menyebabkan masalah kesuburan lelaki korang.


5 Tips Kesuburan Lelaki yang Berkesan  Yang Korang tak Terfikir

Contoh : Pewarna makanan seperti Tatrazine yang begitu berbahaya wujud didalam makanan diproses yang berbungkus. Bahan ini menyebabkan masalah kesuburan kepada lelaki mahupun wanita.

STOP sekarang atau KURANGKAN memakan makanan yang diproses..Bukan boleh buat korang mati pun tak makan..Betul x?

5) Minum lebih banyak air
Minum air je bro… Bukan air berkabonat tau.. Air masak kosong je.. Bukan juga air sejuk tau.. Berapa banyak?? 8 gelas sehari atau 2 liter sahaja..


5 Tips Kesuburan Lelaki yang Berkesan  Yang Korang tak Terfikir

Banyaknya AM nak minum… AM sendiri sekurang-kurang 1liter waktu kerja.. Balik rumah Air Detox pulok tau..

Kesan minum air banyak adalah kerap kencing.. Betul tak??

Kenapa?? Sebab segala toksik mahupun bahan kimia yang tak diperlukan oleh badan akan keluar melalui kencing korang.

Korang minum air juga menyebabkan pengeluaran sperma dan motility yang cukup sihat. Sekali lagi AM nak pesan.. Minum Air Kosong tau..

5 Tips untuk meningkatkan kesuburan korang. Sila amalkan..Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada korang..

Masih tak yakin dengan saiz zakar korang??? Bini dah mula complain dah tak sekuat dulu??? Nak try cara yang HEBAT?? Tanpa UBAT, Tanpa PEMBEDAHAN, Tanpa TEKNIK yang menyakitkan…

KLIKSINI… Jangan lepas PELUANG ini.. KLIK SINI
Jangan menyesal nanti jika korang tak KLIK SINI..
Cepat..Cepat.. KLIK SINI..


                           5 Tips Kesuburan Lelaki yang Berkesan  Yang Korang tak Terfikir

Tips Paling AWESOME untuk Kurus Sepanjang Zaman...

Khas kepada korang yang sudah obesity mahupun gemuk-gemuk comel gitu..
Mesti korang sedang mencari cara yang betul untuk kurangkan lemak-lemak tepu dalam badan korang kan??

Tips Paling AWESOME untuk Kurus Sepanjang Zaman


Bukan susah pun nak kurangkan lemak dalam badan korang tu.. Paling senang korang baca je Panduan Loss 5 Kg in 5 Week ..

Korang yang nak buat cara susah sikit boleh cuba AM nak kongsi nie..

Amaran :
  • Kepada korang yang mempunyai berat badan idea sila abaikan cara ini..
  • Kepada korang yang dah kurus kering sila abaikan juga.. Kepada korang dalam kategori ini sila rujuk DISINI
  • Kepada korang yang dah obesity sila ambil perhatian sepenuhnya..


1 - Jika terasa lapar....korang disarankan untuk minum air masak satu gelas.....sebab kadang-kadang  korang bukannya perlu makan pun bila lapar...itu hanyalah nafsu semata-mata...bukan keperluan...lepas korang minum, then korang baru terasa lapar...baru la korang makan....kalau tak lapar , jangan nak makan...simple ke kan??

Tips Paling AWESOME untuk Kurus Sepanjang Zaman


2 - Makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran...agar senang untuk membuang hajat nanti...tidak la sembelit sampai seminggu dok simpan hajat...huhu.buang hajat sekerap yang mungkin lebih bagus daripada jarang membuang hajat..sebab membuang hajat ni, kita akan membuang sekali benda-benda yang tidak diperlukan oleh badan.....BUANG HAJAT ITU PENTING!!!!

3 - Makan dalam kuantiti yang sedikit..dan kerap...daripada makan dalam kuantiti yang banyak tetapi tak kerap.....dan jangan lupa breakfast....itu hidangan yang paling PENTING!

4 - Jangan lupa bersenam 3 kali seminggu...selama 20 minit setiap sesi...dah kalau malas sangat , amalkan benda ni.....parking kereta jauh daripada tempat yang kita nak pergi....dengan cara ini, korang boleh berjalan banyak langkah.....pilih tangga...jangan pilih lift mahupun tangga bergerak ....kalau nak naik tangga bergerak pun, korang tak payah la nak tunggu dia sampai...korang pun boleh gak bergerak bersama sama tangga bergerak...hahah 

Tips Paling AWESOME untuk Kurus Sepanjang Zaman


5 - Tidur awal...kalau korang tidur lambat, probability untuk korang makan tengah malam adalah sangat tinggi.... Korang boleh baca DISINI


6 - Kurangkan karbohidrat....AM tak kata jangan makan langsung...tapi  AM  kata KURANGKAN!!!! karbohidrat pun perlu untuk energy.....


7 - Kurangkan makanan yang masin....sebab makanan masin, akan tarik (attract) air....kiranya badan kita akan simpan banyak air.....dan kalau korang gemuk disebabkan ini, orang panggil gemok badak air....

Tips Paling AWESOME untuk Kurus Sepanjang Zaman


Macam mana? Senang ke susah nak amalkan?? Apa guna kalau korang baca dan tak amalkan apa yang korang baca kat atas...

Korang nak cara mudah dan ringkas??? Korang kena ada Panduan Loss 5 Kg in 5 Week TANPA ubat mahupun pil kurus. Korang tak percaya???

Korang kena dapatkan juga Panduan Loss 5 Kg in5 Week

Korang nak Hilangkan 4 Kg dalam masa SEMINGGU??? Mai SINI

AM nak kongsikan Ebook FREE

Untuk Putihkan Gigi DISINI
Khas untuk Lelaki Maskulin DISINI


GIVEAWAY SEPTEMBER 2015 DAN BLOGLIST DI UMMISERI.COM

Tags

Macam mana nak join Giveaway September 2015  dan blog list oktober di Blog ummiseri.com?

 1. Buat satu entry yang bertajuk : Giveaway September 2015  dan Bloglist Oktober di Ummiseri.com
2. Letak banner ni dan backlink ke link entry ini :

GIVEAWAY SEPTEMBER 2015 DAN BLOGLIST DI UMMISERI.COM

OKTOBER 2015 DAN GIVEAWAY SHAKLEE
 3. Dalam entry tu , pastekan 3 entry yang menarik perhatian anda .. Anda boleh lah godek-godek entry ummiseri.com yang lepas . Tak kisah lah , entry mengenai tips ke , tutorial ke , pasal seri pergi mana-mana ke . Paste je . 

Pilihan artikel AM yang paling best dan banyak info...
– http://www.ummiseri.com/mencegah-kanser-bahaya-radikal-bebas/
4. Lepas dah settle JANGAN LUPA paste link entry anda untuk segmen ni di ruangan komen di bahagian komen penganjur ya .
Senangkan nak masok bloglist blog ummiseri pada bulan oktober 2015 ni . Hanya buat satu entry dan ikut step di atas . Bukan susah pun …
Baik korang join cepat ! Sebab TARIKH AHKIR tau . 30 SEPTEMBER 2015 [11.59 pm]


GIVE AWAY SEPTEMBER 2015 NI DIBERI KEPADA 3 ORANG YANG BERTUAH DAN PEMENANG DIKIRA DARI SEO TERBAIK DARI GOOGLE PAGES PADA 1 OCTOBER 2015 jam 9 pagi.


Isnin, 28 September 2015

6 Penyebab Bau Badan Yang Korang Tak Terfikir dan Penyelesaian paling AWESOME

Korang mungkin hairan selepas mandi yang dah kerap pun bau badan masih melekat kat badan korang kan… Itu belum kira lagi bau kaki korang di dalam kasut yang dah berjam-jam tak buka..Hahahaha.

Bau badan korang masih wujud walaupun korang dah pakai berkilo-kilo deodorant yang murah tak yah nak sembang la.. Yang mahal pun dah try TAPI masalah BAU BADAN korang masih wujud kan..

Korang kena semak balik apa yang menyebabkan bau badan korang susah nak hilang kat badan korang… AM dah siap-siapkan list penyebab-penyebab, harap korang baca dan fikirkan..

1. Stres
Korang percaya ke tidak?? Peluh dan sebatian kimia dalam badan korang penyebab utama masalah badan berbau.
6 Penyebab Bau Badan Yang Korang Tak Terfikir dan Penyelesaian paling AWESOME

Peluh yang di hasilkan pada kalenjar apokrin. Kalenjar ini yang menghasilkan peluh yang kurang berair, dan bakteria dari lemak dan protein yang telah sebati menghasilkan bau yang cukup kuat untuk membuat badan korang berbau.

Bila korang stress, menghasilkan peluh, peluh pula mengeluarkan bau yang agak kurang menyenangkan. Berhati-hati apabila korang stress.. Stres membuat korang berbau busuk….

2. Kaki juga berbau

Cuba korang periksa kaki korang sekarang.. Kenapa???
Kaki korang juga menyumbang kepada bau badan korang tau..
Bayangkan kaki korang di dalam kasut, gelap, berpeluh, lembap yang MAMPU menghasilkan pelbagai bakteria yang berbau busuk..

6 Penyebab Bau Badan Yang Korang Tak Terfikir dan Penyelesaian paling AWESOME

Tambah pulak korang yang tak suka berstokis.. Punya la bau kaki korang pasti busuk lagi penuh bakteria. Seeloknya korang pakai stokes apabila korang pakai kasut, stokes juga mampu menyebab kelembapan pada kaki korang.

10% hingga 15% di kalangan korang yang mempunyai bau badan yang berlebihan pada kaki disebabkan genetic korang sendiri. Kelembapan di kaki korang telah membiakkan beberapa bakteria seperti Micrococcus sedentarius, yang menimbulkan bau masam.

3. Bra penyebab bau badan

Wanita-wanita, nak Tanya sikit.. Berapa kerap korang cuci bra korang? Adakah setiap kali korang pakai atau korang pakai bra yang sama tanpa korang basuh untuk berhari-hari lamanya??

6 Penyebab Bau Badan Yang Korang Tak Terfikir dan Penyelesaian paling AWESOME

Percaya atau tidak? Bra yang korang pakai tanpa basuh dengan kerap juga penyumbang utama kepada bau badan korang wahai wanita semua..

Pakat bra, Susan Nethero berkata,
Korang perlu mencuci bra korang dengan kerap untuk mengelakkan bau badan korang kerana material bra diperbuat daripada kain yang membuat peluh korang melekat dan mengeluarkan bau. Sebaik-baiknya korang cuci bra korang dengan sekerap yang mungkin.

Nampak ringkas dan remeh tapi korang jarang menjaga perkara ini.

4. Sayur penyebab bau badan
Korang dah selalu baca bahawa bawang putih dan bawang merah penyebab utama bau mulut yang busuk. Mungkin korang terlupa bahawa sayur juga boleh penyebab kepada bau badan tau.

Menurut WebMD, memang makanan berbau akan memecah kompaun bau yang berada di dalam aliran darah dan keluar melalui nafas, peluh, dan air kencing.

Penyebab utama bau badan yang dihasilkan daripada sayur adalah sulfur yang ada di dalam setiap sayur. Sayur yang mempunyai kandungan sulfur yang tinggi adalah brokoli, kubis Brussel, dan sayur-sayuran lain yang termasuk keluarga cruciferous dan menyebabkan bau yang berlebihan.

5. Minuman alkohol
Korang yang suka minum alcohol juga penyebab kepada bau badan yang busuk. AM tak tuduh korang yang berbau minum minuman yang beralkohol tau. Ini adalah kajian sahaja. Bagi yang beragama ISLAM pastinya minuman ini telah di HARAM kan.

6 Penyebab Bau Badan Yang Korang Tak Terfikir dan Penyelesaian paling AWESOME

Bagaimana alcohol penyebab bau badan? Apabila korang minum dan minuaman tadi memasukki saluran darah dan tubuh, alcohol ini akan keluar melalui pori-pori dan melalui nafas. Jika korang perhati apabila manusia yang mabuk pasti mempunyai nafas yang busuk dan kekadang ada yang muntah yang berbau busuk.

2 cara paling mudah untuk melepaskan kandungan sulfur yang ada di dalam badan manusia yang mabuk. Harap kepada yang suka mabuk, fikir-fikirkan seketika.. Bagaimana bau badan korang yang BUSUK itu nak diterima oleh kekawan lain.

6. Anda diabetes
Terkejut??? Diabetes juga penyumbang kepada masalah bau badan yang teruk.
Korang yang ada diabetes, badan korang akan menghasilkan bau yang di sebut sebagai “diabetic ketoacidosis”.

6 Penyebab Bau Badan Yang Korang Tak Terfikir dan Penyelesaian paling AWESOME

Pesakit yang kekurangan insulin di dalam badan akan menyebabkan badan korang mula memecah lemak untuk menghasilkan bahan bakar di dalam badan korang. Penghasilan dan tadi membentukkan bau yang busuk. Jika ini terjadi maka korang WAJIB berjumpa doctor.


6 Penyebab utama badan berbau..
Korang dah baca?? Korang rasa berapa banyak penyebab yang korang rasa badan korang berbau??

Korang dah baca “Korang ada masalahbau badan”???
Baca sekarang…

Ada 1 tip yang PALING SIMPLE dan AWESOME untuk selesai masalah bau badan..

Korang hanya perlu guna sekali sahaja sehari.. Sudah cukup untuk korang wangi sepanjang hari..

Lagi best korang guna semasa nak keluar rumah.. Korang balik nanti, rumah korang juga tetap wangi..

Gila kau.. Nak cari kat mana lagi sekali guna rumah pun wangi…

Nak tahu???
Nak try??

Mai singgah sini..

Korang Lelaki Maskulin mai terjah SINI

Korang Wanita Seksi dan Comel mai terjah SINI


Korang nak usha-usha semua mai SINI