Selasa, 22 September 2015

5 PERKARA PERLU DIELAKKAN UNTUK KURUS


Siapa yang ada masalah BERAT BADAN??? Semua produk korang dah try TAPI hasil dia juga yang TAK memuaskan nafsu korang…

Apa yang korang tak try makan? Pil kurus, losyen mujarat la, losyen halia la dan macam-macam benda yang mengarut pun korang buat TAPI hasil tetap sama…

5 perkara perlu dielakkan untuk kurus


Badan tetap GEMUK dan makin BERISI dah nak jadi anak badak air dah pun.. Jangan marahnya..Gurau2 je nie…

Yang GEMUK pun comel tau..Chabi-chabi gitu..comel-comel gitu..Sedap dipeluk time sejuk dan bantal di waktu malam..Hahahahaha..

Sebelum korang nak makan pil ke ubat ke untuk kurus badan.. Baik korang baca yang AM nak kongsi nie..Kalau benda nie korang tak amal JANGAN harap la korang nak kurus cam artis-artis seksi kat luar tu…

Mai nak gossip-gosip 5 Perkara Yang korang Perlu Elakkan Untuk Kurus..

1.     Air Conditioner (AC)

Siapa yang kerja dalam suasana sejuk memanjang?? Kalau korang gemuk memang tak PELIK la.. AM bukan saja-saja tau.. Bukti ada nie mengikut

“My Health News Daily, saat berada pada masa yang agak lama di suhu yang dingin, tubuh tidak perlu bekerja untuk mendinginkan atau menghangatkan tubuh.”

Ini lagi bukti tau
“Berdasarkan penelitian yang diterbitkan di International Journal of Obesity, daerah selatan Amerika Syarikat memiliki populasi obesiti yang paling tinggi di antara negeri Amerika lainnya. Diketahui, rata-rata rumah di sana menggunakan AC. Setiap tahunnya, permintaan akan AC rumah meningkat dari 37% hingga 79% tiap tahunnya.”


2Kurang Tidur

5 perkara elak gemuk


Siapa yang kerja sampai lewat malam? Ini korang kena ambil perhatian tau..

“Menurut penelitian yang dimuat dalam jurnal Archives of Disease in Childhood, jika seseorang tidak cukup istirahat, ia boleh memengaruhi pembentukan glukosa yang boleh mengakibatkan penyakit diabetes.”


Kenapa?? Bila korang tak tidur dank orang akan mula mencari makanan di waktu awal pagi, dah makan korang nak jogging ke??Tentunya TIDAK maka semua makanan tadi berlemak dan membiak di dalam perut korang tanpa dikurangkan, maka GEMUK la jawapan akhirnya. Selain itu juga kurang tidur membuat tubuh merasa penat sepanjang hari sehingga aktiviti fizikal pun berkurang. Kurangnya olahraga dan tidak aktif aktiviti fizikal boleh menyebabkan berat badan naik lebih cepat.

3. Menyalakan Lampu Ketika Tidur

Macam tak logic TAPI ini kenyataan..

Siapa yang tidur ketika lampu masih bernyala MAMPU menghasilkan beberapa kilogram di pinggang korang.
Atas alasan apa?? Mudah je..Bila korang terjaga nanti perut korang lapar, bila lapar korang buat apa?? Sendiri jawapnya…

4. Pencemaran

Pencemaran mampu menjadikan korang GEMUK seperti anak badak??
Ini bukti tau..

“Menurut hasil kajian yang dijalankan Critical Reviews in Food Science and Nutrition, pencemaran boleh mempengaruhi metabolisme tubuh.
Zat-zat berbahaya seperti endocrine (zat kimia yang terdapat pada plastik) dan sisa pembakaran sampah yang ditemukan dalam tubuh manusia, sering dihubungkan dengan obesiti. Begitu juga dengan zat yang terdapat dalam pestisida. Zat-zat ini mengganggu sistem tubuh dan memperlahankan metabolisme.”

Kena mula cari tanah di dalam hutan dan tinggal di dalam hutan dah lepas nie..Hahahaha…

5. Berkumpul Bersama Teman yang Suka Makan

5 perkara elak gemuk

Siapa kawan korang???

Pilih-pilih la kekawan jangan memilih yang kawan suka makan tau..
Badan korang yang ccepat naik dan cepat gemuk MOHON elakkan kekawan yang suka melepak kedai mamak. Ini pun ada bukti tau..

”Dikutip dari That’s Fit, para peneliti dari Duke University menemukan bahawa pola makan seseorang dipengaruhi oleh suatu kelompok atau teman-temannya. Bila kita berkumpul dengan kelompok teman yang gemar makanan berlemak atau manis, secara tidak sadar kita akan mengikuti cara makan mereka.”

Kekawan yang punyai badan kecik comel JANGAN la mempegaruhi kekawan yang cam anak badak nie makan banyak. Kesian mereka nak kurus seperti korang juga tau.




Oleh itu, korang yang gemuk-gemuk tu dah try buat 5 perkara kat atas??
Masih tetap sama juga??Bukan salah apa yang AM kongsikan TAPI mungkin korang memerlukan bantuan yang lebih terperinci lagi tu…

Korang nak tahu tak?? Nak kongsi dan pecahkan rahsia nie..Korang nak tak??
Siapa nak say “Hai” sambil bayangkan korang dah kurus dan seksi..

Rahsia dia.. Petua daripada KevinZahri..
Korang mesti try..Hanya 5 Minggu sahaja untuk KURUS 5kg..
Mesti korang tak percayakan?? Korang KLIK yang nie tau..

AM dah pecahkan RAHSIA nie..Korang kena share tau..Kasi orang lain juga kurus sama..

Sebagai penghargaan..

AM nak kasi hadiah kat korang semua..


Klik SINI untuk dapatkan hadiah korang….

Jangan lupa komen dan share ya...

Artikel Terkait

8 comments

menyalakan lampu masa tidur cik ensetuju.. sbb klu de cahaya buat tidur kita x nyenyak.. ikut kajian la
Mari lawat blog cik en
Nurfuzie.Com
Cik en mencari sponsar untuk GA cik en
Pencarian Sponsor Give Away Nurfuzie Dot Com #1
Entry terbaru cik en mengenai
Apa Itu Lotus Birth?

letihnye nak buang lemak...degil melampau...huhuhu...

hai...Yaya Cendana BW (NO.5) dari blog uzu Emas Putih BW sini....dah follow sini...harap sudi follow yaya blek.. :) mohon komen murni di sini...tq... :)

http://www.yayacendana.com/2015/09/review-telur-pindang-nordin-terkenal-di.html

AM sendiri kalau lampu menyala makna ya sampai pagi la AM tak hidup..Tido dalam gelap lagi selesa dan tenang...

Kena usaha dan usaha..
Kena yakin dan berterusan..Tak boleh sekerat-kerat..Huhuhu

hai yaya..
Insyallah akan singgah nanti...
Thanks juga melepak sini..

sejak dua menjak ni ..badan saya dah nak naik ..

dulu menten slim..sekarang semakin naik..

terpaksa menerima kenyataan..

Boleh lagi nak menten nanti..
Kena jaga makan dan kuatkan senaman..
Hihihi


EmoticonEmoticon