Selasa, 29 September 2015

5 Tips Kesuburan Lelaki yang Berkesan Yang Korang tak Terfikir

KESUBURAN LELAKI.. Berapa ramai Lelaki Maskulin yang mengalami perkara ini?
Tak perlu nak MALU untuk bertanya atau membuat pemeriksaan..Paling senang adalah dengan membuat Semen Analysis yang AM pernah tulis tempoh hari.


5 Tips Kesuburan Lelaki yang Berkesan  Yang Korang tak Terfikir

Fakta : Ratio masalah kesuburan lelaki dan wanita adalah 50% : 50%. Tidak menjadi alasan untuk lelaki memengang EGO mengenai perkara ini.

Ramai juga dikalangan lelaki yang begitu SOMBONG dan EGO untuk mengaku salah dalam masalah kesuburan.

Fakta : Masalah kesuburan lelaki lebih MUDAH untuk dikesan berbanding dengan masalah kesuburan wanita.

Korang faham apa yang dimaksudkan dengan Masalah Kesuburan Lelaki?? Secara ringkas adalah
  • Jumlah sperma setiap 1ml adalah kurang daripada 7  juta
  • Sperma bergerak 60%
  • Sperma hidup 57%
  • Jumlah keseluruhan sperma 21 juta
Bagaimana nak tahu semua kat atas?? Korang hanya perlu membuat Semen Analysis di mana-mana klinik mahupun PathLab. Keputusan dalam masa 2 jam hingga 3 jam sahaja.

AM sediakan 5 Tips Kesuburan Lelaki yang semulajadi KHAS buat Lelaki Maskulin yang Pemalu nak mengaku mempunyai Masalah Kesuburan.

1) Meningkatkan pengambilan zink
Zink adalah mineral yang semulajadi. Korang  boleh jumpa dalam sumber-sumber asli makanan seperti kekacang, biji benih, debunga lebah dan rumpai laut. Ia adalah penting dan diperlukan untuk pembentukan sperma yang normal yang sihat. Dengan meningkatkan pengambilan zink , korang telah meningkatkan jumlah sperma korang.


5 Tips Kesuburan Lelaki yang Berkesan  Yang Korang tak Terfikir

Korang mesti ambil perhatian bahawa penggunaan lebihan zink akan mengganggu penyerapan mineral lain dalam badan korang. Kesan-kesan sampingan termasuk muntah-muntah, sakit perut dan cirit-birit.

Korang digalakkan untuk mengambil makanan berasaskan  kekacang, biji benih, debunga lebah dan rumpai laut dan korang akan mendapat dos pengambilan zink yang sihat. Korang juga tak perlu risau mengenai pencemaran lagi.

Korang juga boleh mengambil beberapa supplement yang mempunyai kandungan zinc yang sesuai dengan korang.

2) Makanan organik yang baik untuk korang amalkan
Masalah kesuburan lelaki biasanya berpunca daripada pemakanan. Makanan yang bukan organic menyumbang kepada masalah ini. Korang yang selalu makan buah atau sayur bukan jaminan korang terlepas daripada masalah kesuburan.


5 Tips Kesuburan Lelaki yang Berkesan  Yang Korang tak Terfikir

Cara paling senang adalah dengan membasuh dan mencuci buah-buahan dengan sebersih yang mungkin.

Makanan organic bukan lah sesuatu yang sukar untuk di dapati di Malaysia. Sudah banyak kedai atau pasar yang menyediakan buah atau pun sayuran organic.

Menu juga yang seimbang juga penting untuk mengatasi masalh kesuburan lelaki, pengambilan sayur-sayuran organik, buah-buahan, kekacang, daging, ayam, makanan laut dan banyak lagi. Bukan sahaja bebas daripada pengubahsuaian genetik, makanan organik ini mempunyai kandungan nutrien yang tinggi dan selamat untuk dimakan olek korang.

PENTING !!! Makanan seimbang dan organic.

3) Menukar produk-produk penjagaan peribadi korang
Hari ini siapa yang tak guna produk penjagaan peribadi?? AM sendiri akui bahawa dari bawah hingga atas menggunakan produk penjagaan yang penuh dengan kimia dan bahan berbahaya.

Tahukah bahawa produk penjagaan mengandungi beberapa bahan kimia yang cukup berbahaya kepada kesuburan lelaki?? Antara bahan kimia yang ada adalah sodium lauril sulfat, parabens, pewarna tiruan, wangian yang dikilang dan banyak lagi.

Korang kena menyemak bahan yang ada di dalam setiap produk yang korang guna dan elak daripada produk yang mempunyai bahan kimia seperti di atas yang AM sebutkan.

4) Elakkan makan makanan yang diproses
Diet anda adalah sangat penting untuk kesuburan korang. Berapa banyak dan berapa kerat makanan proses yang mempunyai khasiat??

Kebanyakkan makan yang di proses mengandungi bahan tiruan dan pewarna yang cukup berbahaya kepada kesuburan korang. Bahan kimia yang ada di dalam makanan diproses ini yang banyak menyebabkan masalah kesuburan lelaki korang.


5 Tips Kesuburan Lelaki yang Berkesan  Yang Korang tak Terfikir

Contoh : Pewarna makanan seperti Tatrazine yang begitu berbahaya wujud didalam makanan diproses yang berbungkus. Bahan ini menyebabkan masalah kesuburan kepada lelaki mahupun wanita.

STOP sekarang atau KURANGKAN memakan makanan yang diproses..Bukan boleh buat korang mati pun tak makan..Betul x?

5) Minum lebih banyak air
Minum air je bro… Bukan air berkabonat tau.. Air masak kosong je.. Bukan juga air sejuk tau.. Berapa banyak?? 8 gelas sehari atau 2 liter sahaja..


5 Tips Kesuburan Lelaki yang Berkesan  Yang Korang tak Terfikir

Banyaknya AM nak minum… AM sendiri sekurang-kurang 1liter waktu kerja.. Balik rumah Air Detox pulok tau..

Kesan minum air banyak adalah kerap kencing.. Betul tak??

Kenapa?? Sebab segala toksik mahupun bahan kimia yang tak diperlukan oleh badan akan keluar melalui kencing korang.

Korang minum air juga menyebabkan pengeluaran sperma dan motility yang cukup sihat. Sekali lagi AM nak pesan.. Minum Air Kosong tau..

5 Tips untuk meningkatkan kesuburan korang. Sila amalkan..Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada korang..

Masih tak yakin dengan saiz zakar korang??? Bini dah mula complain dah tak sekuat dulu??? Nak try cara yang HEBAT?? Tanpa UBAT, Tanpa PEMBEDAHAN, Tanpa TEKNIK yang menyakitkan…

KLIKSINI… Jangan lepas PELUANG ini.. KLIK SINI
Jangan menyesal nanti jika korang tak KLIK SINI..
Cepat..Cepat.. KLIK SINI..


                           5 Tips Kesuburan Lelaki yang Berkesan  Yang Korang tak Terfikir

Artikel Terkait

2 comments

fuhhh seram gak kalau tetiba tak boleh produce anak

Hati2 bro..
Bukan nak takutkan tapi sekadar perkongsian..
Amat jarang sekali bab kesuburan lelaki ini dibincang..


EmoticonEmoticon