Selasa, 15 September 2015

7 TIPS BAKAR LEMAK DI PEHA DAN BETIS DENGAN BERKESAN

Sape yang ada PEHA dan BETIS yang BESAR???
Kalau ada mesti korang nie ada LEMAK yang dah tepu kat situ..

Cepat mengaku..sape ada???

Sape yang memiliki peha dan betis besar pasti korang TAK SELESA kan..

Nak pakai seluar jeans tak dapat…Nak pakai mini skirt lagi la tak selesa..

Silap-silap pakai mini skirt orang akan cakap Anak Badak dah datang dahhh..

Mesti korang akan malu kan…


tip bakar lemak

Nak tak AM share kan Tips untuk kecilkan peha dan betis anak badak korang???

Korang anak gadis-gadis kalau nak bakal suami korang bergetar tulang rusuk..

Nak pikat suami korang setiap malam..

Korang kena tahu Petua Dari Kevinzahri


Jangan skip baca apa yang AM share kat bawah tau..

Nanti skip korang tak akan jumpa tip paling AWESOME kat bawah tu…

Teruskan pengembaraan korang dibawah..


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


1. Kontrol Makanan
Tips bakar lemak


Makanan nie la penyumbang kepada lemak-lemak tepu korang di peha dan betis. Korang nak diet untuk tak makan memang tak logic kan??Apa korang boleh buat adalah KURANGKAN pengambilan makanan yang berkalori tinggi, makanan berminyak, junk food, soda dan segala mak bapak makan yang bergula mahupun yang manis tahap gaban…

2. Berlari

tip bakar lemak

Berlari adalah aktiviti atau senaman yang paling mudah untuk dilakukan. Bukan AM nak korang lari sehingga 10km tau..Cukup untuk korang keluarkan peluh sudah la..Lagi best korang pergi je gym yang ada sediakan tempat untuk berlari. Paling seronok korang berlari di taman reakreasi la..nanti korang kan jumpa ramai kawan dan silap-silap korang boleh jumpa jodoh disana..Hahahaha

3. Lompat tali/ skipping



tip bakar lemak

Lompat taki a.k.a skipping nie korang boleh buat dan amal di rumah je dah boleh buat. Korang lepak-lepak depan rumah tu ambil je tali besar sikit or getah yang ada cam zaman kecik-kecik dulu punya permainan.. Janji korang lompat dengan tali dan keluar peluh je..Simple je kalau korang nak buat..Jangan cari alasan untuk buat sesuatu yang baik untuk esihatan korang sendiri.

4. Zumba



tip bakar lemak

Zumba mungkin masih kurang popular di Malaysia TAPI ada sesetegah gym yang menyediakan aktiviti zumba terutama kepada WANITA yang ada betis dan peha yang berlemak tepu tawar. Ada juga komuniti yang berzumba di tempat reakreasi. Korang boleh join tanpa bayaran tau.. Berzumba nie korang akan lebih membakar lemak berbanding dengan aktiviti di atas.

5. Aerobik



tip bakar lemak


Aerobik nie senaman paling santai dan berhibur..Kanak-kanak pun suka aerobic nie..Pengerakan dalam senaman ini akan membakar lemak dengan sekata dan membuat korang makin cantik dan cute tau..balik je rumah mesti suami-suami akan terpersona dengan badan korang yang seksi TIADA lagi lemak anak badak..

6. Berbasikal



tip bakar lemak

Mungkin dah jarang dan kurang orang guna basikal, tetapi sebenarnya ini adalah cara paling berkesan kalau mahu paha kecil dan bentuk betis kecil comel.
Berbasikal sudah menajdi fenomena sekarang oleh kaum adam maskulin, ramai yang gila nak beli basikal dan kayuh basikal. Korang yang ada suami yang berbasikal boleh la join aktiviti bersama.. Korang boleh bakar lemak dan mengerat hubungan suami isteri. Balik nanti korang pujuk suami korang beli basikal untuk korang ya..

7. Petua dari kevinzahri. com

Apa guna kalau korang tak buat apa yang AM share kat atas tadi.. Paling simple untuk korang yang malas-malas nak kelaur rumah, korang kena miliki petua dari kevinzahri nie..Memang AWESOME kalau korang ikut apa yang di ajar. Tak percaya korang boleh terjah di SINI


Akhir sekali, apa guna ada banyak tips yang di beri TAPI korang hanya sekadar membaca sahaja  7 Tips Bakar Lemak yang AM kongsikan. Paling penting kena ada USAHA dan KOMITMEN yang tinggi untuk berjaya... Korang yang anak gadis-gadis kalau nak bakal suami korang bergetar tulang rusuk korang kena miliki benda nie... Benda Nie...

Artikel Terkait

16 comments

Saya ni bab-bab exercise selalu hangat-hangat tahi ayam je. Grrrr.

Btw done follow!

Kena rajin2 la..nanti bakal suami bergetar lutut tengok...
Kalau dah bersuami..kasi suami peluk ketat2..
Thanks follow...kalau perasan tip 7 paling simple dan awesome

Thanks..Sila share jika bermanfaat

Alhamdulillah..Sila share jika bermanfaat

Memang betul tips ni semua akan berkesan kalau diamalkan secara betul.

Jemput singgah blog saya

Tak amal yang bermasalah..hihihi

Kadang-kadang ada la juga berjoging tapi yang kontrol makan tu susah sikit nak ikut, haha

Makan la kena control sangat...
joging kekadang tak pe..
doh rumah boleh kuar peluh kalau tau cara..

Dh lama x bsenam.patut la rs peha makin besar...huhuhu

Dah kena mula bersenam kembali la 2..hihihi

Nice sharing.. Berbasikal tu Best.. Lama tak buat aktiviti tu...

Sekarang aktiviti berbasikal semakin popular dah..bolah dah usha2 basikal balik kan..


EmoticonEmoticon