Ahad, 27 September 2015

7 TIPS HILANGKAN PERUT BUNCIT DENGAN CEPAT

PERUT BUNCUT…

7 tips hilangkan perut buncit

Satu fenomena kepada kaum lelaki terutam yang telah berkahwin..
AM nak fitnah kepada sesiap tau.. AM sendiri dari 50kg waktu bujang.. Sekarang baru kahwin seorang berat badan dah naik kepada 62kg dah..
Banyak penyebab kepada Perut Buncit nie..
Korang ken abaca penyebab-penyebab Perut Buncit DISINI
Dah baca??
Korang agak boleh kuruskan balik Perut Buncit??
Korang kena yakin dan bersemngat tau… Kat bawah nie AM share lagi tips untuk korang dah membuncit kepada ABANG SADO di perut sahaja.. Bukan untuk six pack tau..

Berjalan
Perkara yang korang selalu buat dah nie..Berjalan je seperti biasa seperti naik tangga ke, pusing-pusing rumah ke, berjalan di shopping mall ke, apa-apa sahaja yang boleh membuat korang berjalan. Senang kan…
7 tips hilangkan perut buncit


Berapa lama kena berjalan?? Soalan yang ramai akan tanya, Jawapan paling mudah adalah 30 minit sahaja atau 10 000 langkah sahaja sehari. Korang yang kerja berjalan mesti dah lebih 10 000 langkah sehari kan… Itu dah dikira bersenam dah… TAHNIAH….

Berdiri
Tip paling AWESOME.. Hanya berdiri sahaja korang mampu kuruskan Perut Buncit.. Tak Logik?? Hanya berdiri sahaja mampu membakar 33% kalori daripada korang duduk atau baring.

7 tips hilangkan perut buncit

Macam mana nak berdiri?? Korang pastikan korang berdiri selama 3 jam sehari.. Bukan AM minta korang berdiri selama 3 jam tau.. Korang anggar la korang tengok TV sambil berdiri, Tidur sambil berdiri jika mampu..Hahaha

Kempiskan Perut
 
Nak kuruskan Perut Buncit HANYA dengan kempiskan perut sahaja..
Ini bukan Raja Lawak mahupun tipu punya tips nie..
Ini betul-betul punya fakta bukan auta..

Hanya dengan kempiskan perut menggunakan teknik dibawah mampu membuat perut yang buncit menjadi kurus..
Korang kempiskan perut menyebabkan otot di bawah your-future-six-pack menjadi kuat dan menegangkan perut.

Korang boleh menarik pusat korang sedalam yang mungkin dan tahan selama yang boleh. Korang tahan selama 5 saat, terus bernafas dan lepaskan.
Rehat selama 10 saat dan ulang kembali langkah di atas. Ulang sebanyak yang korang mampu dan orang akan merasai “the burn sensation”.

Korang boleh lakukan sebanyak 10kali setiap sesi dan sehari sebnyak 2 sesi. Selepas 2 minggu korang boleh tingkatkan kepada 15 kali setiap sesi dan sehari sebanyak 2 sesi.

Korang boleh lakukan dimana-mana sahaja dan bila-bila masa sahaja.. Waktu korang layan wayang dengan awek korang boleh buat, korang bekerja pun boleh buat, sebelum tidur pun korang boleh buat tau..

Korang lakukan dengan berterusan pasti korang akan perasan perubahan yang bakal korang alami.

Tutup TV (televisyen)
Korang kerap layan TV di rumah atau dimana-mana sahaja?? Korang layan TV lebih 3 jam sehari?? Ini merupakan faktor paling ramai yang lupa bahawa 60% orang yang banyak meluangkan masa di depan TV akan menjadi obesity tanpa sedar.

Korang hadkan masa korang kepada perkara-perkara lain seperti berkebun, berbasikal atau keluar shopping mall.

Bernafas
Setiap hari korang bernafaskan? Setiap kali itu lah korang telah membakar lemak secara tidak sedar. Bernafas juga mampu kuruskan perut yang buncit..


Perkara yang sama berlaku apabila korang  membakar lemak di dalam badan (Bersenam). Korang secara intipatinya, menghembus lemak. Lakukan sebarang senaman nafas yang korang suka seperti menahan nafas lama (deep breathing).

Mandi
Mandi juga mampu membuat Perut Buncit korang kurus.. Bagaimana??
Korang mandi air sejuk tau bukan air suam.. Mandi air sejuk membuat korang mengigil.. 15 minit korang mengigil sejuk sama seperti korang jongging selama 15 minit.

7 tips kuruskan perut buncit

Jangan pula korang mandi selepas makan, bukan perut korang kurus tapi makin membuncit.. Hahahaha

Mandi Wap
Berpeluh adalah cara terbaik untuk detox. Apabila badan korang berpeluh , bersenam atau mandi wap, degupan jantung akan meningkat. Peredaran darah meningkat untuk menyejukkan badan, berpeluh mengambil tenaga dan membakar kalori dan membebaskan beratus toksin dalam badan - salah satu cara untuk membuang lemak di badan.

Korang dah habis baca 7 Tips Hilangkan Perut Buncit..
TAHNIAH

Korang juga boleh baca Tips Kuruskan Perut Buncit.
Korang dah tahu bagaimana nak buatkan?? Korang masih ragu-ragu??

Mai AM nak kasi korang hilang ragu-ragu.. Korang MESTI dan WAJIB ada Panduan Hilangkan Berat Badan sebanyak 5kg hanya dalam masa 5 minggu TANPA ubat-ubatan mahupun pil kurus..


PASTIKAN korang dapatkan DISINI..

Sebagai penghargaan kepada korang semua…
AM nak kasi FREE ebook


Artikel Terkait


EmoticonEmoticon