Jumaat, 25 September 2015

Masalah Perut Buncit.. Tips Untuk Elakkan Buncit Makin Teruk

Masalah perut buncit
Sape yang sedang mahupun dah berzaman alami benda nie??
Mesti korang akan malu dan rendah diri kan? Biasa masalah perut buncit a.k.a perut maju ke depan atau bahasa yang sopan adalah lelaki yang bahagia apabila berumahtangga.
Masalah Perut Buncit.. Tips Untuk Elakkan Buncit Makin Teruk


AM sendiri akui bahawa sejak berkahwin nie badan dah berbadan dua tau..
Berat badan tak perlu nak sembang la.. dari 50kg sebelum kahwin dah mencecah 62kg dalam masa 3 tahun je pun..

Mesti korang kan terfikir Apa penyebab utama masalah perut buncit kepada lelaki TERUTAMANYA..

Jawapan adalah 
“Pola pemakanan yang tidak teratur dan kurang sihat”


Simple sahaja.. Korang paling banyak makan apa sekarang?? Pizza, kfc, McD dan segala macam fast food mahupun junk food yang ada di luar sana.

Korang jangan sembang la tak pernah makan semua makanan kat atas.. AM juga akui banyak kali makan yang fast food daripada makanan yang SIHAT dan Terjamin Kualiti.

Hasil daripada makan makanan yang segera dan tidak berkhasiat, hasilnya adalah PERUT YANG BUNCIT dan MAJU KEHADAPAN tanpa segan dan silu..


Tips Atasi Perut Buncit

  • Elakkan makanan yang banyak minyak atau bergoreng. Siapa tak suka KFC?? Memang korang akan sihat.
    Masalah Perut Buncit.. Tips Untuk Elakkan Buncit Makin Teruk
Sesiapa yang sangat sukakan makanan bergoreng, hati-hati kerana minyak itu sendiri adalah lemak dan agak lambat dicernakan oleh badan lalu memudahkannya untuk menempel dan berkumpul dalam perut dan seterusnya menyebabkan perut buncit.
  • Elakkan makanan yang mempunyai kandungan garam yang tinggi.Siapa lak tak suka makan kentang goreng McD?? Korang pasti sihat.
 Apabila mengambil garam yang tinggi, kepekatan sel badan akan bertambah dan seterusnya air akan meresap (tidak dikumuhkan), lalu menambah juga berat badan.
  • Elakkan pengambilan karbohidrat berlebihan. Badan kita memang perlukan karbohidrat untuk bertenaga namun pengambilan yang berlebihan seharusnya dielakkan.
  • Siapa makan ikut sunnah?? 40x kunyah baru telan..Pasti korang akan sihat.
Elakkan makan dengan cepat untuk mengelakkan udara terkepung di dalam usus dan seterusnya membentuk gas yang menggalakkan perut menjadi buncit. Pastikan makanan yang diambil dikunyah secara perlahan sehingga lumat supaya dapat dicerna dengan sempurna.
  • Elakkan pengambilan gula yang tinggi. Ini masalah besar nie, siapa yang tak suka minum coke atau pepsi atau air yang berkabonat?? Pasti korang akan sihat.

  • Masalah Perut Buncit.. Tips Untuk Elakkan Buncit Makin Teruk
Minuman berkarbonat, bersoda atau kordial mempunyai kandungan gula yang tinggi.
  • Elakkan makan berulamkan air. Seelok-eloknya minumlah sekurang-kurangnya setengah jam selepas makan. Paling susah nak buat sekarang, tak cakap orang lain AM kekadang minum juga air sambil makan. Kalau ikut pun tak sampai 2 minit lepas makan terus minum air bergelas.

Korang nak lagi tips?? Yang dah gemuk mahupun bakal gemuk.. Korang kena ada Panduan Hilangkan Berat Badan 5kg Hanya 5 Minggu sahaja. 

Korang WAJIB ada tau.. Dapatkan DISINI Panduan Hilangkan Berat Badan 5kg Hanya 5 Minggu.

Apa guna semua tips jika korang tak amalkan dengan sekuat hati dan jiwa korang..
Jika korang hanya baca dan baca sahaja tanpa tindakan maka bagi lah berpuluh mahupun beribu tips macam mana sekali pun. Korang tetap akan GEMUK dan terus GEMUK.. Hahahaha

Apa lagi korang dapatkan Panduan Hilangkan Berat Badan 5kg Hanya5 Minggu dulu. Korang ikut sahaja selepas tu korang kasi respon kat AM ya.. 

Janji tau dapatkan Panduan Hilangkan Berat Badan 5kg Hanya 5 Minggu dan amalkan.

Sebagai Hadiah kepada korang yang sudi baca blog AM nie..
AM nak kasi hadiah kat korang semua..
KLIK SINI untuk hadiah korang..






Artikel Terkait

2 comments

memang perlu sangat tips ni

Alhamdulillah...
Kena disiplin kan diri..Insyallah akan berjaya untuk kempiskan yang boroi2...


EmoticonEmoticon