Selasa, 29 September 2015

Tips Paling AWESOME untuk Kurus Sepanjang Zaman...

Khas kepada korang yang sudah obesity mahupun gemuk-gemuk comel gitu..
Mesti korang sedang mencari cara yang betul untuk kurangkan lemak-lemak tepu dalam badan korang kan??

Tips Paling AWESOME untuk Kurus Sepanjang Zaman


Bukan susah pun nak kurangkan lemak dalam badan korang tu.. Paling senang korang baca je Panduan Loss 5 Kg in 5 Week ..

Korang yang nak buat cara susah sikit boleh cuba AM nak kongsi nie..

Amaran :
  • Kepada korang yang mempunyai berat badan idea sila abaikan cara ini..
  • Kepada korang yang dah kurus kering sila abaikan juga.. Kepada korang dalam kategori ini sila rujuk DISINI
  • Kepada korang yang dah obesity sila ambil perhatian sepenuhnya..


1 - Jika terasa lapar....korang disarankan untuk minum air masak satu gelas.....sebab kadang-kadang  korang bukannya perlu makan pun bila lapar...itu hanyalah nafsu semata-mata...bukan keperluan...lepas korang minum, then korang baru terasa lapar...baru la korang makan....kalau tak lapar , jangan nak makan...simple ke kan??

Tips Paling AWESOME untuk Kurus Sepanjang Zaman


2 - Makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran...agar senang untuk membuang hajat nanti...tidak la sembelit sampai seminggu dok simpan hajat...huhu.buang hajat sekerap yang mungkin lebih bagus daripada jarang membuang hajat..sebab membuang hajat ni, kita akan membuang sekali benda-benda yang tidak diperlukan oleh badan.....BUANG HAJAT ITU PENTING!!!!

3 - Makan dalam kuantiti yang sedikit..dan kerap...daripada makan dalam kuantiti yang banyak tetapi tak kerap.....dan jangan lupa breakfast....itu hidangan yang paling PENTING!

4 - Jangan lupa bersenam 3 kali seminggu...selama 20 minit setiap sesi...dah kalau malas sangat , amalkan benda ni.....parking kereta jauh daripada tempat yang kita nak pergi....dengan cara ini, korang boleh berjalan banyak langkah.....pilih tangga...jangan pilih lift mahupun tangga bergerak ....kalau nak naik tangga bergerak pun, korang tak payah la nak tunggu dia sampai...korang pun boleh gak bergerak bersama sama tangga bergerak...hahah 

Tips Paling AWESOME untuk Kurus Sepanjang Zaman


5 - Tidur awal...kalau korang tidur lambat, probability untuk korang makan tengah malam adalah sangat tinggi.... Korang boleh baca DISINI


6 - Kurangkan karbohidrat....AM tak kata jangan makan langsung...tapi  AM  kata KURANGKAN!!!! karbohidrat pun perlu untuk energy.....


7 - Kurangkan makanan yang masin....sebab makanan masin, akan tarik (attract) air....kiranya badan kita akan simpan banyak air.....dan kalau korang gemuk disebabkan ini, orang panggil gemok badak air....

Tips Paling AWESOME untuk Kurus Sepanjang Zaman


Macam mana? Senang ke susah nak amalkan?? Apa guna kalau korang baca dan tak amalkan apa yang korang baca kat atas...

Korang nak cara mudah dan ringkas??? Korang kena ada Panduan Loss 5 Kg in 5 Week TANPA ubat mahupun pil kurus. Korang tak percaya???

Korang kena dapatkan juga Panduan Loss 5 Kg in5 Week

Korang nak Hilangkan 4 Kg dalam masa SEMINGGU??? Mai SINI

AM nak kongsikan Ebook FREE

Untuk Putihkan Gigi DISINI
Khas untuk Lelaki Maskulin DISINI


Artikel Terkait

2 comments

Ya betul..
Paling ringkas dan simple..
Minum air masak dengan secukup dan senaman yang cukup..


EmoticonEmoticon