Isnin, 5 Oktober 2015

3 Tips Menjaga Wajah Dan Kecantikan Kulit Untuk Wanita

Selalu dah kita membaca dan info-info mengenai kesihatan dan kecantikan wanita. Amat jarang kita mendapat info penjagaan wanita dari segi rohani.

AM bukan lah pandai dalam bab agama mahupun alim di dalam agama.. AM punya banyak kekurangan dan kelemahan, masih lagi mendalami ilmu bab agama ISLAM..

Korang selalu baca tips kesihatan di dalam blog AM www.alongmisuari.com KHAS buat wanita di dalam label Tips Kesihatan Wanita. Banyak info yang AM share kan?? Paling best adalah Masalah Perut Buncit mendapat perhatian daripada korang.

3 Tips Menjaga Wajah Dan Kecantikan Kulit Untuk Wanita

Ramai yang TAKUT untuk GEMUK.. Tapi jangan korang Tanya AM untuk mendapat kecantikan secara semulajadi dan amalan-amalan yang boleh mendekatkan diri kita kepada PenciptaNya..

Kali ini AM nak share tips kecantikan KHAS buat wanita dan pembaca blog AM.. Semoga perkongsian ini dapat membantu kita semua untuk lebih dekat kepadaNya..

1.                    Jangan tinggalkan solat kerana wuduk itu penting
Paling penting jangan tinggal solat.Sebabnya selain memang diwajibkan, air wudhu’ yang terkena wajah korang  5 kali sehari itulah pencuci muka paling berkesan untuk menyerikan wajah dan juga hati kita.
3 Tips Menjaga Wajah Dan Kecantikan Kulit Untuk Wanita


2.                    Menjaga kecantikan kulit dengan minum air suam sebaik bangun dari tidur.
Sejurus bangun pada waktu pagi , iaitu sebelum mandi dan gosok gigi, minum air suam terlebih dahulu.Adalah disarankan minum air suam dengan cara biarkan air di dalam mulut kira-kira 10 saat sambil selawat 3 kali, kemudian baru ditelan.
3 Tips Menjaga Wajah Dan Kecantikan Kulit Untuk Wanita

Note : Air liur basi dikatakan mempunyai enzim yg boleh menjadi ubat.
Boleh juga amalkan petua Rasulullah s.a.w, minum segelas air suam dicampur sedikit madu. Madu ialah penawar berbagai penyakit.
3.                     Mengurut wajah dari bawah dengan selawat
Kemudian, urut wajah dengan air dari bawah dagu hingga ke dahi diiringi selawat 3 kali.   Amalkan setiap hari.
3 Tips Menjaga Wajah Dan Kecantikan Kulit Untuk Wanita

Nota tambahan: Tapi ingat, dari bawah ke atas bukan dari atas ke bawah. Jika di urut dari atas kebawah, dikhuatiri akan makin cepat berkedut pula.
Antara zikir yang boleh diamalkan adalah:
Zikir  di bawah dibaca untuk kita sentiasa kelihatan berseri, awet muda luaran  dan dalaman, amalkan membaca zikir dengan cara seperti berikut :
o    Baca ” Ya Badiyah ” (1x)
o    Baca ” Ya Nur ” (1x)
o    Baca ” Ya Hadi ” (1x)
o    Baca ” Ya Allah ” (3x)

3 tips yang ringkas untuk kaum wanita amalkan.. Malah lelaki juga boleh mengamalkan juga.

Kulit dah berseri.. Bagaimana bau badan?? Dah try macam-macam minyak wangi..Tak juga berkesan..

AM ada try satu Minyak Wangi.. memang berbaloi..Memang PUAS HATI..
Sekali pakai boleh tahan 8JAM sekurang-kurangnya…

Lagi best….

Korang pakai dalam rumah sebelum keluar.. Balik nanti BAU tadi masih kekal dalam RUMAH..

Nak lagi??? Buatan PREMIUM dengan Harga PASAR MALAM tau…

Nak tahu Minyak Wangi Apa???

KLIK SINI untuk WANITA TERCANTIK

KLIK SINI untuk LELAKI MASKULIN


Dah baca kasi komen kat AM ya…Mana yang harus diperbaiki, AM akan baiki…

Artikel Terkait

4 comments

ohh, lebih ke arah Islamik, betul tuuu~ memang setujuuu,

sebab semuaaa milikNYA...Allahuakbar...... kalau usaha, doa...mohon nak cantik..inshaALLAH....berjaya jadi cantik gak..luar n dalam harap2 ~

alonggg, jomm singgah entri nihh :- hehhee~

http://nonasani.blogspot.my/2015/10/fuyooo-ggiveaway-by-mama-darwiish.html

Tak kan nak yang luar je..agama juga perlu dalam kehidupan seharian..

Tips mudah faham ^.^ minta beri details ye kat mimin :D
http://www.miminadam.com/2015/10/senarai-pemenang-mini-birthday-giveaway.html?m=1


EmoticonEmoticon