Rabu, 7 Oktober 2015

5 Tanda Diet Kita Berjaya


DIET.. Semua antara kita nak diet dan nak cantikkan. Diet juga mempunyai pelbagai cara dan teknik yang boleh di amalkan antara yang AM share mengenai diet adalah :


Adakah kita sudah membaca dan mengamalkan??Adakah apa yang kita lakukan berkesan?

5 Tanda Diet Kita Berjaya


Mungkin kita merasakan telah berjaya tetapi tidak sepenuhnya. Jangan bimbang ada beberapa perkara yang boleh menunjukkan diet kita berjaya.

Jadi bolehlah anda tahu sama ada diet yang diamalkan itu sesuai atau tidak dengan tubuh kita. Tidak semestinya bergantung kepada mesin penimbang untuk menunjukkan keberkesanan diet kita.


Lingkaran Pinggang

5 Tanda Diet Kita Berjaya

Biasanya diet akan berjaya apabila lingkaran pinggang kita menampakkan kesan turun. Walau bagaimanapun, mesti terus berusaha untuk menurunkan berat badan sehingga mencapai berat yang ideal. Kadang-kadang berat badan sahaja yang berjaya turun tetapi belum tentu lingkaran pinggang terutamanya jika berat hanya turun 1-2kg sahaja.

Semangat Untuk Bersenam

5 Tanda Diet Kita Berjaya

Ketika kita ingin bersenam sama ada di gimnasium atau tempat riadah, kita rasa sangat seronokdan bersemangat, lebih menyenangkan dan tidak membebankan. Malah, ketika bersenam, tahap pernafasan juga stabil. Ini menandakan diet anda berhasil. TAHNIAH….

Badan Lebih Segar

5 Tanda Diet Kita Berjaya

Setiap kali bangun pagi, kita rasa badan lebih segar dan ringan. Selain itu, rasa ada rehat yang cukup dan lebih bersemangat untuk melakukan kerja-kerja harian. Ini menandakan diet yang dilakukan adalah betul dan nutrisi yang diperlukan oleh badan mencukupi.

Tidak Mudah Sakit

5 Tanda Diet Kita Berjaya

Sentiasa dalam keadaan cergas, fit dan tidak mudah sakit. Ini menunjukkan badan berada dalam situasi, metabolisme dan penghadaman yang baik. Kita walaupun terkena hujan tidak mudah untuk terkena demand an sebagainya.

Cermin Diri

5 Tanda Diet Kita Berjaya

Ketika kita berada di hadapan cermin, kita dapat merasakan bahawa penampilan kita lebih langsing dan berbeza dari sebelum ini. Kita boleh menilai sendiri keupayaan plan diet kita Berjaya atau tidak.

MENURUT BRAD J BUSHMAN DALAM JOURNAL OF APPLIED PSYCHOLOGY, MELIHAT BAYANGAN SENDIRI DI CERMIN AKAN MEMBUATKAN KITA LEBIH SEDAR TERHADAP APA YANG ANDA AMBIL DAN BERAPA BANYAK YANG KITA MAKAN.

Diakui Oleh Kawan-kawan
Bukan seorang dua yang perasaan tentang perubahan diri kita tetapi ramai yang mengakui bahawa kita kelihatan semakin kurus. Jadi, tidak sia-sia latihan dan program diet yang kita lakukan itu.

Bukan kita yang Tanya pendapat kekawan TAPI kekawan yang ikhlas akui kita semakin kurus dan cantik.

6 Perkara yang boleh kita nilai untuk melihat prestasi dan kemajuan program diet kita. Semoga sedikit perkongsian ini dapat membantu kita semua untuk terus konsisten untuk diet.

Nak Minyak Wangi PREMIUM dengan HARGA PASAR MALAM??

Mampu bertahan selama 8 JAM..

Wangian KEKAL di RUMAH..


Artikel Terkait

12 comments

KALAU TGK CERMIN, SUKE BELEK MUKA JER, HAHHAA~

TAPI MEMANG NGA NK ON DIET SMULA NI, PENING PALO AIHHH

paling best anak-anak tegur makin kurus tu yang rasa bahagia

kena start diet dah 2..lepas nie tengok cermin kena tengok badan sekali..ada perubahan tak?

alhamdulillah , maintain kurus ... heheheee

alhamdulillah..Tahniah

saya suka tanda yang pertama...
kita rasa berat badan macam sama...tapi jeans kita longgar...
saya tanya kawan saya...adakah kesan dari pengambilan cinch...
CINCH
lingkaran pinggang kita boleh menyusut...:)

done follow.. singgah dari segmen http://www.masturadin.com/2015/10/give-away-nurfuzie-dot-com-1-bernilai-RM1000.html

terima kasih...
Insyallah akan BW nanti..

betol!saya da nampak hasil..heheh

TAHNIAH....kekalkan berat idea sekrg...


EmoticonEmoticon