Ads

Jumaat, 9 Oktober 2015

Tips Untuk Konsisten Dengan Berat Badan Yang Ideal

Kita selalu sangat didedahkan dengan pelbagai tips dan teknik untuk menguruskan badan yang GEMUK dan BERISI.. Antara tips yang AM kongsi adalah :-
Tips Untuk Konsisten Dengan Berat Badan Yang Ideal

Dibawah AM sediakan beberapa tips untuk konsisten dengan berat badan yang ideal. Semoga bermanfaat dan dapat di amalkan oleh kita semua.

  • Sentiasa gunakan yogurt, susu dan salad dressing yang rendah lemak. Usually bebenda yang ada tajuk rendah lemak ni mengandungi 10 gram lemak kurang daripada produk yang tak cakap dia adalah rendah lemak. Tapi, asid rendah lemak yang banyak di dalam badan juga tidak sesuai. Pepandai la kita ubah suai pemakanan kita semua.
Tips Untuk Konsisten Dengan Berat Badan Yang Ideal
  • Makan makanan seimbang.. Tubuh memerlukan hampir 40 jenis khasiat untuk memastikan ianya kekal hebat.... 40 jenis.. banyak tuh.. makan pun kena banyak.. jenis lah hehehhe.. Pilih makanan yang berkhasiat, banyakkan makan buah dan sayuran. HENTIKAN.. makanan segera atau junk food. 
    Tips Untuk Konsisten Dengan Berat Badan Yang Ideal

  • Dah makan banyak, kena lah seimbangkan balik dengan senaman.. Kalau tinggal yang tu, menggelembung naik lah lama-lama nanti. Senaman yang ringkas sudah memadai. Pastikan kita berjalan 10 000 langkah sehari sudah memadai.Paling mudah adalah berjalan kaki dengan high speed.. Boleh?
Tips Untuk Konsisten Dengan Berat Badan Yang Ideal

  • Dan yang terakhir.. makan sayur yang dikukus atau yang digoreng tanpa minyak. Untuk rasa yang lebih sedap dengan kalori yang terhad, tambahkan sedikit rempah, herba, jus lemon atau cuka.Kengkadang macam nie pun  ok, tapi kurang sedap.. heheheh..

Tips Untuk Konsisten Dengan Berat Badan Yang Ideal

Perkara diatas sebaiknya di amalkan selalu dan bukanya selepas setiap kali kita berjaya turunkan berat badan sahaja. Berat badan MUDAH untuk naik TETAPI amat sukar untuk turun dan konsisten dengan berta badan yang ideal.

Semoga menjadi rutin dan amalan buat kita semua. AM ada nak share sesuatu.. Sesuatu yang amat-amat diperlukan oleh semua orang.

Apa guna badan dah kurus tapi BERBAU… Badan dah seksi TAPI badan lak BUSUK.. Kekawan semua nak jauhkan diri.. Suami selalu cakap badan BERBAU..

Mai AM tunjukkan sesuatu yang MAMPU membuat kekawan selalu nak bersama kita, suami selalu puji kita sentiasa wangi..

Nak tahu tak?? Klik SINI.. kat SINI AM kongsikan..

Nak kasi hadiah kat SUAMI juga…. Boleh klik SINI.. Khas buat jejaka makulin DISINI..


Artikel Terkait


EmoticonEmoticon