Ads

Selasa, 10 November 2015

DTX Complex Untuk Jantung.. Khas Buat Yang Ada Masalah Jantung...

Penyakit hati..Hati bengkak..Hati berlubang..dan banyak lagi masalah yang melibatkan hati… TAPI.. Kecik hati bukan penyakit yang mampu dirawat dengan ubat mahupun dengan pengambilan supplement.

Apa yang AM nak kongsikan adalah masalah hati yang ramai ambil mudah. MUDAH kerana kita tidak mengalami masalah hati yang serius seperti kanser hati mahupun hati berlubang.
DTX Complex

Hati yang sihat memastikan kehidupan kita berjalan dengan sempurna dan ceria. Bagaimana untuk mengetahui hati kita sihat dan tidak sihat?? Dibawah AM kongsikan punca-punca penyakit hati…

Antara penyebab penyakit hati ialah :-
·         Pengambilan Alkohol berlebihan
·         Sirosis (Cirrhosis) – tahap kronik untuk penyakit hati. Kehadiran parut pada hati dan kehilangan berfungsi sel-sel hati menyebabkan hati gagal.
·          Penggunaan dadah yang tertentu
·         Hepatitis berjangkit – seperti Hepatitis A,B dan C
·         Hati berlemak (fatty liver)
· Hemochromatosis – adalah gangguan metabolik yang membawa kepada penyimpanan kandungan iron yang luar biasa tinggi dalam badan. Iron yang berlebihan boleh berkumpul di dalam tisu hati, pankreas, dan jantung dan boleh membawa kepada keradangan, sirosis, kanser hati, dan kegagalan hati.
·       Wilson’s Disease– penyakit keturunan yang menjejaskan keupayaan badan untuk memetabolismekan copper . Wilson’s Disease boleh membawa kepada sirosis dan kegagalan hati.
·   Gilbert’s Disease – berlaku apabila kandungan bilirubin tinggi dalam hati. Biasanya ia akan hilang dengan sendirinya dan tidak berbahaya
·         Kanser – boleh berlaku pada struktur hati dan sel-sel.

Disebabkan oleh gaya kehidupan dan persekitaran yang tidak sihat, hati kita juga  turut terkena tempiasnya. Di Shaklee, selain daripada membantu kita menjaga kesihatan jantung, mata, tulang dan kulit, DTX Complex dihasilkan secara khusus untuk menjaga kesihatan dan membersihkan hati kita.


DTX Complex
Shaklee DTX Complex mengandungi bahan-bahan terbaik untuk menjaga kesihatan hati.
·        Ekstrak bijj benih pokok susu tisel (milk thistle seed) - melindungi hati daripada toksin, termasuk bahan kimia, dadah, ubatan dan bahan kimia; merawat masalah hati, mencegah batu karang serta membantu dalam masalah kulit.
·        Artichoke – membina semula sel hati dan merangsang pengaliran hempedu
·        Dandelion – merendahkan paras gula dalam darah, membantu fungsi hati, membantu dalam masalah sembelit
·        Kunyit – mengandungi curcumin sejenis antioksidan dan mengurangkan kesakitan & keradangan
·        Reishi mushroom (Ling Zhi) - membina imuniti, mengurangkan kelesuan, mengurangkan masalah resdung
·        Schizandra – merangsang sintesis protein, memperlahankan pembentukan toksin.


DTX Complex


DTX Complex mempunyai formulasi yang dipatenkan. Hanya yang terbaik dari Shaklee. Dapatkan DTX hari ini untuk membantu hati menjalankan fungsi terbaik! 


DTX Complex

Cara Pengambilan DTX Complex adalah 1-2 biji sehari selepas makan..

NANTI !!!

Setiap pembelian produk Shaklee dengan AM akan mendapat sticker kesetiaan untuk menebus HADIAH misteri dari AM…WhatsApp AM : 0172945851 atau KLIK SINI

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon