Isnin, 23 November 2015

Kuruskan Badan dan Tambah Susu untuk Ibu Menyusu Hanya Dengan ....

Mood DIET… Biasa kita dengar daripada kekawan apabila di ajak keluar makan. Semua orang nak diet dengan cara yang susah dan lambat.

Apa kata kita mulakan dengan mood diet yang paling ringkas dan mudah diamalkan. Hanya dengan pengambilan beberapa supplement yang betul boleh membuat badan kita menjadi slim dan cantik.

Antara supplement yang biasa amalkan untuk mood DIET ini adalah dari SHAKLEE..
Hari ini AM nak perkenalkan supplement untuk kuruskan adalah Lecithin SHAKLEE..

Kuruskan Badan dan Tambah Susu untuk Ibu Menyusu Hanya Dengan ....


Bukan untuk kuruskan badan sahaja tau..TAPI untuk melancarkan alira susu bagi ibu-ibu menyusu juga boleh digunakan juga. 2 dalam 1 punya fungsi Lecithin nie tau.

Biasalah bagi ibu-ibu yang lepas bersalin badan mula la naik sebab 9 bulan kumpul lemak dan bayikan. Lepas bersalin baru la sedar akan lemak-lemak dah mula berkumpul dan degil untuk dihapuskan.

So..Kita gunakan sahaja Lecithin ini untuk menanggalkan lemak-lemak di dalam badan. Nak guna kena juga baca kebaikkan-kebaikkan lain bagi Lecithin nie kan.

Kuruskan Badan dan Tambah Susu untuk Ibu Menyusu Hanya Dengan ....

Jom tengok 13 khasiat dan kelebihan Lecithin yang perlu kita tahu!

(1) Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.

(2) Kenapa org yang nak kurus suka Lecithin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak). Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

(3) Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.

(4) Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

(5) Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

(6) Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida. Lagi 13 Khasiat dan kelebihan Lecithin Shaklee !

(7) Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

(8) Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..

(9) Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.

(10) Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.

(11) Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

(12) Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala-gejala menopause.

(13) Lecithin bersama unsur-unsur lain digunakan utk membuat BILE . BILE ni fungsinya ialah mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat-zat seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.

Kuruskan Badan dan Tambah Susu untuk Ibu Menyusu Hanya Dengan ....


Cara Makan Lecithin

·        Kuantiti Lecithin yang dimakan dalam sehari adalah 6 biji
·        Elok makan Lecithin 2 kali dalam sehari
·        Paling bagus 3 biji masa makan tengahari dan 3 biji masa makan malam.
·        PALING PENTING.. Pastikan makan Lecithin SELEPAS makan



Bagaimana??? Masih tertangguh untuk menggunakan Lecithin Shaklee???



NANTI !!!

Setiap pembelian produk Shaklee dengan AM akan mendapat sticker kesetiaan untuk menebus HADIAH misteri dari AM…








WhatsApp AM : 0172945851 atau KLIK SINI


Artikel Terkait

2 comments

BW kat sini...terima kasih singgah blog saya

Terima kasih singgah melepak sini


EmoticonEmoticon