Ads

Selasa, 3 November 2015

Ostematrix Yang Ramai Kita Tak Tahu Mengenainya....

Selama ini fungsi kalsium yang lebih dikenal adalah sebagai zat pembentuk gigi dan tulang. Namun tahukah kita bahawa fungsi kalsium sebenarnya lebih dari itu? Kalsium merupakan unsur kimia yang bersimbol Ca. Dibanding mineral lain, kalsium mempunyai jumlah yang paling banyak di dalam tubuh kita.
Manusia sejak di dalam kandungan sudah mengetahui kalsium ini. Bahkan bagi ibu-ibu yang sedang mengandung dicadangkan mengambil makanan atau minuman dengan kadar kalsium dua kali ganda lebih banyak.

Bagaimana untuk mendapat kalsium dengan cukup untuk kita dewasa dengan kekangan masa dan keperluan yang amat mendesak???

Percaya atau tidak? Hanya dengan pengambil supplement atau makanan tambahan berbentuk pil sudah cukup untuk membekalkan kandungan kalsium yang cukup untuk kita.

Shaklee merupakan jenama produk kesihatan yang telah dipercayai dan mempunyai pelbagai produk kesihatan yang tidak mampu ditolak oleh sesiapa sahaja..

kali ini AM nak memperkenalkan HERO kalsium yang TERBAIK dan AWESOME...

Ostematrix Yang Ramai Kita Tak Tahu Mengenainya....

Osteomatrix (formula terbaru Kalsium Magnesium dari Shaklee):
“Osteomatrix membekalkan gabungan nutrien yang unik termasuk calcium,Vitamin D & K. magnesium dan lebih lagi untuk membina dan mengekalkan tulang yg kuat kerana anda memerlukan lebih dari kalsium untuk membina tulang yang kuat.Terbukti secara klinikal meningkatkan penyerapan kalsium"

Ostematrix Yang Ramai Kita Tak Tahu Mengenainya....

Osteomatrix membekalkan:
 1,000 mg (100% DV) unsur calciumdariada bahan semulajadi dan mudah diserap
 400 mg (100% DV) magnesiumuntuk meningkatkan penyerapan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya
 400 IU (100% DV) of vitamin D untuk menggalakkan penyerapan calcium.

Ostematrix Yang Ramai Kita Tak Tahu Mengenainya....


Berikut merupakan kelebihan-kelebihan OSTEOMATRIX:
·   Setiap 4 biji bersamaan dengan 1000 mg keperluan tubuh anda dan ianya berbentuk tabletsangat mudahuntuk diambil.

·  Selain Kalsium, ia mengandungi Kalsium Karbonat, Kalsium Sitrat, Kalsium Sirat Malet, Magnesium dan vitamin D yang mana semua mineral inimenghalang kita daripada terkena sembelit dan lebih selamat daripada risiko batu karang.

· Dengan kehadiran beberapa mineral dan vitamin di dalam OSTEOMATRIX, ia dapatmengoptimumkan penyerapan Kalsium oleh tubuh kita.

· Ianya sangatsesuai untuk mereka yang merasa mual atau alah dengan produk tenusu. Anda perlu ambil 4 biji tablet OSTEOMATRIX bagi menggantikan beberapa gelas tenusu. Hebat bukan?

Ostematrix Yang Ramai Kita Tak Tahu Mengenainya....Itulah bezanya Osteomatrix Shaklee..ia bukan sekadar kalsium….....bukan sekadar membantu membina tulang dan gigi yang kuat..tapi nutrisi didalamnya juga membantu mengekalkan paras tekanan darah menjadi normal,membantu kontraksi muscle (otot) dan transmisi saraf) dan mengurangkan simptom2 PMS.seperti kembung,kejang,mody,irritability… Istimewanya,ia juga mengandungi magnesium.Tahukah anda pengambilan magnesium bersama dengan kalsium dapat membantu mencegah sembelit...

Pendek kata,kalau anda ni golongan yang tak minum susu, mengandung atau sedang bfeed, atau selalu mengalami sakit2 kaki, sakit2 sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk2 badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk2 dengan jarum mahupun mereka yang sedang menjalani fisioterapi....cubalah Osteomatrix Shaklee ini…....InsyaAllah okay..AM sendiri kalau tak mengambilnya sehari dua..terasa perbezaannya..


Hubungi AM sekarang kerana AM nak bagi HARGA SPECIAL kepada pembaca blog AM..

DISKAUN yang TAK MAMPU di TOLAK...

Cepat..Cepat..Cepat....
Artikel Terkait

2 comments

gua memang tak suka minum susu.

haha

Hahahaha..
En.Titan boleh mula ambil ostematrix la..


EmoticonEmoticon