Ads

Selasa, 24 November 2015

Peppertmint Ginger Plus SHAKLEE

Di awal kehamilan bagi ibu yang mengandung akan mengalami masalah MUNTAH dan tidak SELERA makan. Waktu begini amat kritikal bagi pasangan suami isteri terutamanya bagi kehamilan pertama. Anak pertama pengalaman pun taka da..
Masing-masing panic tak buntut. Kali ini AM nak kongsikan produk SHAKLEE yang MAMPU mengatasi masalah di atas.
Peppertmint Ginger Plus dari SHAKLEE

Peppertmint Ginger Plus

Kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur, dan hasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini. Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastric, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.
Antara kebaikan Peppermint Ginger Plus ialah:
·         Melegakan otot perut dan menenangkan perut.
·         Membantu penghadaman.
·         Mengatasi loya, mabuk laut dan pening nak muntah.
·         Melegakan kesakitan gastrik dan pedih ulu hati.
·         Melegakan kesan sampingan seperti muntah dan hilang selera makan kesan dari kimoterapi.
·         Meransang enzim Salvia untuk mencernakan makanan.
·         Melegakan ketidakselesaan pada perut dan usus, sakit haid dan angin.
·         Mengatasi mabuk laut.
·         Mengatasi masalah kembung perut.
·         Membantu dalam masalah alergi pada usus.

Manfaat Utama Peppermint Ginger Plus Shaklee:

Peppertmint Ginger Plus


Pudina : Melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut / darat, membantu melegakan kesakitan gastric, pedih hulu hati dan cirit-birit. Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan komoterapi. Pudina merangsang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selesema. Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap focus.   

Halia : Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih daripada 2 ribu tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang). Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita; penyelidik di Switzerland mendapati halia adalah berkesan sebagai remedy lain seperti merawat mabuk laut. Laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat / mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan / pengembaraan.

Pokok Adas (fennal): Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. Juga, ia dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus

Cekur Manis (anise): Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastric untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa; melegakan haba di musim panas dan lembap, member peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.

Peppertmint Ginger Plus

Cara Pengambilan Peppermint Ginger Plus SHAKLEE
  • Membantu penghadaman : 3 biji selepas makan
  • Mencuci usus dan perut: Larutkan 3 biji Peppermint Ginger Plus Shaklee dan 10 biji alfalfa di dalam air panas suam untuk diminum
  • Merawat sakit atau masalah gastric, nausea, batuk : 3-5 biji dilarutkan dalam air panas menjadi the herba
  • Kelegaan tekak, batuk, sendawa : Hisap 2 biji

Bagaimana??? Masih tertangguh untuk menggunakan Peppermint Ginger Shaklee???


NANTI !!!

Setiap pembelian produk Shaklee dengan AM akan mendapat sticker kesetiaan untuk menebus HADIAH misteri dari AM…

WhatsApp AM : 0172945851 atau KLIK SINIArtikel Terkait

2 comments

wow great product

Boleh try nanti..jom amalkan..


EmoticonEmoticon