Ads

Rabu, 4 November 2015

WAJIB !! Makan Bawang Putih Untuk Kesihatan..

Garlic atau Bawang Putih merupakan bahan yang sentiasa digunakan di dalam masakan di Malaysia. Tanpa bawang putih masakan tidak lengkap dan rasa yang tidak sedap.

WAJIB !! Makan Bawang Putih Untuk Kesihatan..

Ramai di kalangan kita yang beranggap bawang putih menjadikan badan berbau.. AM juga begitu TAPI bawang putih mempunyai khasiat yang banyak dan pelbagai..

Perlu ke kita makan bawang putih?? Tak ramai yang boleh makan bawang putih secara mentah-mentah apatah lagi makan sehingga 2 ulas untuk kesihatan??

Mahu AM kongsikan bagaimana dengan hanya pengambilan 2 biji sahaja sudah cukup membekalkan jumlah yang sama dengan memakan 2 ulas bawang putih tanpa rasa dan bau seperti bawang putih itu sendiri??

Garlic Complex dari Shaklee adalah JAWAPAN yang PASTI…

WAJIB !! Makan Bawang Putih Untuk Kesihatan..

Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Garlic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunyai Allicin aktif. Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.

Kepentingan Supplement Garlic Complex Kepada Kesihatan Tubuh kita:


1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint. 

2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida 

3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis 

4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman. 

5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat. 

6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari. 

7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari. 

8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser. 

9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki 

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus) 

11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah 

12. Mampu melawan bakteria dan semua jenis jangkitan pada: 
  • Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
  • Perut memulas (stomach upset) 
  • Cirit-birit (Diarrhea) 
  • Bronkitis 
  • Luka-luka (infected wounds) 
  • Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing.
WAJIB !! Makan Bawang Putih Untuk Kesihatan..Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.Hubungi AM sekarang kerana AM nak bagi HARGA SPECIAL kepada pembaca blog AM..

DISKAUN yang TAK MAMPU di TOLAK...

Cepat..Cepat..Cepat....


Artikel Terkait

2 comments

Bawang putih mmg byk khasiat...anak Sal kalau goreng sayur ..bawang putih dia pilih dan makan dulu..

Bau yang dihasilkan akan menjadi kuat dan tengik..huhuhu..
Pengambilan Garlic Complex menghapuskan semua masalah tadi...


EmoticonEmoticon