Ads

Khamis, 5 November 2015

Zinc Complex untuk Kesihatan..Jangan main-main..

Zinc adalah mineral yang perlu ada didalam setiap sel tubuh kita.Fungsi zinc adalah membantu system imun melawan dan menyerang bakteria dan virus jahat.

Badan kita memerlukan zinc untuk membuat protein dan DNA. Selain itu, ia digumakan untuk membantu menyembuhkan luka dan memaiankan peranan penting dalam system imun, pembiakan, pertumbuhan, deria rasa, penglihatan, deria bau, pembekuan darah dan penghasilan insulin dan fungsi tiroid.


Zinc Complex untuk Kesihatan..Jangan main-main..

Badan kita tidak menghasilkan zinc, maka kita perlu makan untuk mendapatkan zinc yang secukupnya.  AM sediakan beberapa fungsi zinc di dalam badan kita..

Beberapa fungsi zinc adalah :-

1) Meningkatkan sistem imun – membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang infection penyakit.

2) Diabetis – membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin.

3) Kanser prostat – pengambilan zink dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%.

4) Ovulasi wanita – wanita memerlukan zink untuk ovulasi. Zink juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya.

5) Memperbaiki radang kulit – Pengambilan zink dapat memperbaiki radang kulit seperti  jerawat.

6) Jerawat – Zink bertindak dengan mengawal selia jumpah testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zink juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

7) Kelesuan kronik

8) Mengekalkan deria bau – Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif

9) Kemampuan seks lelaki – zink yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma

10) Gugur rambut / botak – zink mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel

11) Membentuk kolagen – Zink membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ.

12) Penyembuhan luka yang cepat – zink mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan memperbaiki alergy

13) Rabun malam

Zink / Zink  Complex Shaklee adalah suatu khazanah lelaki Zink di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zink memainkan  peranan penting dalam organ seks lelaki.

Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah,  kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut.

Oleh yang demikian, zink amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.
Bagaimana untuk mendapatkan jumlah zinc yang cukup setiap hari?? Dengan keadaan masa dan komitmen terhadap pekerjaan dan keluarga.. 

Makanan yang mudah untuk mendapat zinc adalah dengan makan vitamin zinc complex dari Shaklee yang telah lengkap untuk membekalkan jumlah zinc yang diperlukan oleh badan setiap hari.

Zinc Complex untuk Kesihatan..Jangan main-main..


Hanya dengan pengambilan sebiji sahaja sehari sudah cukup untuk membekalkan jumlah zinc complex untuk badan kita.

Zinc Complex untuk Kesihatan..Jangan main-main..


Zinc Complex untuk Kesihatan..Jangan main-main..


Zinc Complex untuk Kesihatan..Jangan main-main..Hubungi AM sekarang kerana AM nak bagi HARGA SPECIAL kepada pembaca blog AM..

DISKAUN yang TAK MAMPU di TOLAK...

Cepat..Cepat..Cepat....Artikel Terkait

2 comments

banyak khasiat nya

Jemput singgah blog Nurfuzie.com

Ya..Kita perlu mengambil supplement yang cukup untuk menempuh hari2 yang makin mencabar..


EmoticonEmoticon