Ads

Isnin, 21 Disember 2015

Produk Kecantikkan Yang Sesuai Dengan Jenis Kulit Muka

Semua orang nak cantik, putih, gebu, pinki dan menawan. Semua orang nak kulit licin tanpa jerawat dan parut. TETAPI, adakah semua orang kenal dengan jenis kulit muka sendiri??
Ramai yang hanya membeli produk kecantikkan berdasarkan testimonial dan model-model produk sahaja tanpa menilai jenis kulit muka sendiri. Akhirnya, bukan kulit muka yang gebu dan licin TAPI makin teruk lagi.

Produk Kecantikkan Yang Sesuai Dengan Jenis Kulit Muka

Sebelum membeli dan menggunakan sebarang produk kecantikan, anda kena semak jenis kulit wajah agar pemilihan yang dibuat tepat. Ada lima jenis kulit wajah iaitu normal, berminyak, kering, kombinasi dan sensitif.

Sebelum ini AM pernah ceritakan mengenai jenis kulit muka DISINI

Jom kenali lima kategori ini dan produk yang macam mana sesuai untuk kulit anda...

1. Normal
Untunglah wanita yang memiliki jenis kulit ini. Kulit wajah seimbang dari segi kelembapan, ketahanan dan minyak. Tidak sukar untuk golongan berkulit normal memilih rangkaian produk yang sesuai. Kategori kulit normal adalah pilihan produk yang paling tepat.

2. Berminyak
Kulit mudah berminyak dan tumbuh jerawat. Walaupun baru beberapa jam dicuci, kulit berkilat dan berminyak. Wanita akan rasa kurang selesa, solekan pudar.
Cadangan :
 Pilih pencuci muka dengan PH yang rendah agar memudahkan minyak dibuang. Anda juga boleh pilih sebarang produk yang dikategorikan untuk kulit berminyak.

3. Kering
Liang roma kulit jenis kering agak sukar dilihat selepas wajah dicuci. Kulit cenderung kering, melupas dan mudah ditumbuhi jeragat atau pigmentasi.
Cadangan :
Elakkan pencuci muka yang mengandungi alkohol. Ini membuatkan kulit wajah bertambah kering. Jangan memilih produk kecantikan yang mengandungi minyak. Pastikan selepas menggunakan penyegar, sapukan pelembap agar kulit terpelihara cantik.

4. Kombinasi
Jika sebahagian wajah berasa kering dan sensitif manakala sebahagian lain berminyak, itu petanda kulit anda jenis kombinasi. Biasanya kulit di Zon T berminyak manakala bahagian wajah lain cenderung kering.
Cadangan :
Elakkan pencuci wajah jenis sabun, gunakan gel pembersih yang lembut pada kulit, bilas dengan air suam. Inilah amalan terbaik untuk anda yang mempunyai kulit kombinasi.

5. Sensitif
Golongan berkulit sensitif sering mengalami iritasi. Kulit juga selalunya gatal dan berasa tegang apabila menggunakan produk yang mengandungi bahan kimia. Ada juga yang mengalami alahan kulit yang teruk.
Cadangan :
Elakkan produk penjagaan wajah terutama pencuci yang mempunyai pewangi, bahan kimia yang boleh merengsakan kulit.

5 jenis masalah tadi merupakan masalah yang biasa kita temui dikalangan remaja mahupun mak-mak anak masa kini.

TAHUKAH kita…

Produk Kecantikkan Yang Sesuai Dengan Jenis Kulit Muka

Minyak argan adalah salah satu minyak yang paling mahal di dunia, kerana ia tergolong dalam kategori yang sukar diperolehi.
Minyak argan asli atau 100% tulen, amat sukar diperolehi kerana penghasilannya memerlukan tenaga buruh mahir, dan memakan masa yang lama.
Kegunaan minyak argan dalam bidang kecantikan memang terkenal, di kalangan wanita Maghribi sejak dulu lagi, namun ia mula menjadi popular apabila kehebatan luarbiasa minyak ini diketahui, dan diterokai oleh para pakar bidang kecantikan di Hollywood.
Kegunaan minyak argan dalam produk kecantikan sebagai ANTI-PENUAAN, PERAWATAN dan penjagaan kulit, rambut dan kuku mendapat sambutan luarbiasa dikalangan wanita barat.
"Liquid Gold", adalah gelaran kepada minyak argan yang diberi oleh pakar-pakar kecantikan dunia.
Produk Kecantikkan Yang Sesuai Dengan Jenis Kulit Muka

PamoArgan Soap mengandungi Minyak Argan yang asli dan kandungan bahan yang digunakan juga adalah 100% organic tanpa bahan kimia yang berbahaya.Produk Kecantikkan Yang Sesuai Dengan Jenis Kulit Muka


Gabungan antara PamoArgan Soap dan Serum Zehra akan memberi kesan yang lagi positif dan WOWWW!!!

Jaminan 100% organik atau wang dikembalikan..
Ini janji AM sebagai agen LeoRa Lecagcy yang SAH..


Artikel Terkait

1 comments so far

whoaa thanks!! qila berminyak ughhh


EmoticonEmoticon