Ahad, 20 Disember 2015

Review Penghargaan dan Herbal Blend Multipurpose Cream

Alhamdulillah… Rezeki yang masih tak putus-putus untuk AM dan isteri. Kali ini AM menang lagi dari program anjuran keluarga SHAKLEE..
Giveaway posting terbanyak pada bulan 11 yang lepas.

Review Penghargaan dan Herbal Blend Multipurpose Cream



Dibawah adalah posting-posting AM mengenai SHAKLEE..


Hadiah yang dimenangi adalah adalah Herbal Blend Multipurpose Cream, kenapa AM pilih yang ini??
Jawapan ada di bawah ini..

Herbal Blend Multipurpose Cream 


Satu tiub mengandungi 113 gram. Nak kata kecil tak juga tapi besar lebih kurang pencuci muka saiz dia. Berapa lama boleh tahan? Berapa banyak dan kerap kita guna juga.Tak panas tapi cream ini sejuk bila disapu pada kulit kita. Bau dia macam minyak panas (tapi ada yang cakap macam bau serai) TAPI cream ni TAK meninggalkan bau bila kena pakaian kita  . best tak best?

Ringkasnya Herbal Blend Multipurpose Cream ni :
- Diekstrak dari herba tulen dan  semulajadi – sej, horse chesnut, yarrow dan rosemary
- Tidak berminyak dan  melekit tapi dingin dan bermentol
- BEBAS paraben dan steroid (paling penting sebab tu sesuai untuk bayi)
- Telah diuji secara klinikal, berkesan untuk melembutkan kulit kasar, pecah-pecah pada siku, lutut, dan tumit.


Herbal Blend Multipurpose Cream boleh digunakan  untuk tujuan berikut:
- sapu bila kena gigit nyamuk (cepat baik tak gatal-gatal, tak merah-merah)
- sapu pada lengan / tumit kasar dan  kering (memang berkesan kena cuba baru tahu)
- sapu kat jerawat untuk bagi cepat kecut
- sapu bila ada gatal-gatal
- sebagai losyen harian

Kegunaan lain Herbal Blend Multipurpose Cream
·                     Menghalus dan melembutkan kulit , tumit kasar
·                     Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala (sesuai untuk bayi)
·                     Menghilangkan luka dan merawat eczema (boleh sapu bila kering)
·                     Melegakan gigitan serangga / nyamuk
·                     Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
·                     Krim urut badan lenguh
·                     Merawat kesan luka melecur
·                     Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat

Mesti ramai yang tertanya kan dari siapa yang sponsor hadiah nie kan?

Sponsor adalah Mashitah binti Mamat Pemilik blog JournalMomma

Apa yang special sangat dengan blog nie?? Simple je..

Nak cari mengenai SHAKLEE .. Semua ada dalam blog JournalMomma nie..

Am juga banyak merujuk dengan blog nie sebagai rujukan dan ilham dalam menulis posting-posting mengenai SHAKLEE..




Artikel Terkait

2 comments

tahniah AM... herbal blend memang best, jimat, murah..y penting, berkesan..

setiap rumah, wajib ada 1 tiub...

anak2 kene gigit semut ke, nyamuk ke, cpt2 sapu, inshaAllah x tinggal parut..

GA ada lagi...

jemput ramai2 join GA. NEW YEAR GIVEAWAY

Insyallah akan join..mana boleh lepas peluang join GA..


EmoticonEmoticon