Ads

Isnin, 28 Disember 2015

SERUM Untuk Kecantikkan Yang Sempurna

Mengenal lebih dekat dengan serum untuk mengekalkan keremajaan kulit wajah. Dalam dunia kecantikan, serum merupakan zat cair yang kandungannya sebagaian besar terdiri dari asam amino, air dan emulsi (air dalam minyak atau minyak dalam air) dengan tambahan zat-zat aktif lainnya sehingga dapat meresap ke dalam lapisan kulit. Penggunaannya hanya disapu sedikit pada permukaan kulit.

SERUM Untuk Kecantikkan Yang Sempurna

Serum terdiri dari beberapa bahan seperti asam amino, glitserin, vitamin dan bahan esensial lain seperti asam hyalorunat, glycerin, kolagen, dan elastin. Serum memiliki cara kerja yang berbeza dari jenis krim anti aging yang lain. Setelah disapu pada kulit wajah, serum akan menyerap ke bahagian lapisan kulit kerana kandungan molekulnya yang sangat kecil dan memiliki konsentrasi tinggi, iaitu 10 kali ganda berbanding dengan krim wajah biasa.

Manfaat Serum

SERUM Untuk Kecantikkan Yang Sempurna

Serum sangat baik di gunakan untuk kulit wajah pada usia 23-70 tahun, kerana pada usia tersebut gejala-gejala dan kesan dedahan sinar ultraviolet, polusi lingkungan dan pengaruh radikal bebas cukup tinggi. Dan beberapa manfaat yang boleh didapati dari serum adalah.
·         Membuat kulit lebih kenyal, tegang serta melenturkan kulit wajah.
·         Melembapkan kulit wajah.
·         Memudar kesan kedut pada daerah kulit wajah hingga leher.
·         Menghaluskan serta mencerahkan kulit wajah.
·         Memberikan nutrisi lebih pada kulit.
·         Mencegah pengaruh buruk sinar matahari dan polusi udara.
·         Melambatkan penuaan.
·         Menghilangkan bintik hitam pada wajah.

Kenapa & bagaimana serum bertindak?.
Serum wajah memiliki beberapa jenis bergantung keperluan kulit wajah. Banyak produk-produk serum yang beredar di pasaran menjual serum dengan kandungan vitamin C berfungsi sebagai antioksidan serta berperanan sebagai sentisis kolagen untuk memperlambat proses penuaan.

Serum vitamin C bagus digunakan untuk mengatasi masalah kulit kusam, flek-flek mahupun untuk mengatasi pelbagai masalah kulit akibat kesan penuaan. Manakala serum yang mengandung vitamin E adalah sebagai antioksidan mencegah terbentuknya lipofuscin iaitu suatu lemak yang teroksida pemangkin proses kesan penuan.

Selain itu vitamin E juga berkhasiat sebagai pelembab kulit. Pemakaian serum vitamin E secara rutin akan mempertahankan kelembapan semulajadi kulit wajah dan juga melindungi kulit dari paparan polusi lingkungan seperti asap kendaraan bermotor, asap rokok atau sinar matahari. Untuk kulit yang mengalami peradangan atau inflamasi dapat mencuba menggunakan serum dengan kandungan witch-hazel dan panthothenol untuk mengurangi peradangan dan dapat melancarkan peredaran darah pada kulit.

Penggunaan Serum.
Penggunaan serum pada kulit wajah paling baik digunakan setelah dibersihkan dengan cairan toner atau pembersih wajah seperti facial foam, Ini kerana proses penyerapan serum lebih efektif dan cepat. Seterusnya titiskan atau oleskan cairan serum 3-4 titis pada telapak tangan lalu sapukan rata ke seluruh bagian wajah, konsentrasikan pada bahagian yang bermasalah seperti pada bahagian yang terdapat garis- garis penuaan atau kedut seperti pada bagian hujung mata, daerah dahi dan pangkal senyuman. Pemakaian serum yang tepat dan baik adalah pada malam hari dan pagi hari kerana pada malam hari kulit wajah akan bekerja secara maksima pada kulit wajah dan pagi hari serum akan memangkal radikal bebas akibat sinar matahari dan polusi udara. Untuk mendapatkan hasil yang efektif dan efisien, gunakan serum secara teratur.

Bagaimana memilih Serum yang terbaik dengan harga yang murah?

Ramai dikalangan kita yang berminat untuk memakai serum TAPI ramai juga yang takut dengan harga serum yang dikatakan melampau MAHAL.

Kini segala masalah itu telah DIHAPUSKAN sama sekali kerana Serum yang mempunyai pelbagai khasiat pada wajah kita sudah boleh didapati dengan harga yang BERPATUTAN dan kesan yang amat-amat BAIK..

Serum ZEHRA.. Serum yang mampu melakukan ..

Menghilangkan JERAGAT
Merawat JERAWAT
Mencerahkan WAJAH
Mengecilkan PORI
MeREMAJAkan
MENEGANGKAN wajah
MeLEMBAPkan kulit
Wajah glowing KEMERAHAN asli
Mencegah pembentukan MELANIN
Menghilangkan PARUT jerawat lama dan baru .

SERUM Untuk Kecantikkan Yang Sempurna


Maklumat lanjut mengenai Serum Zehra..NANTI !!!

PROMOSI..PROMOSI…

Dapatkan Serum ZEHRA dengan hanya RM 49

 SAHAJA, dengan pembelian 3 Bar PamoArgan 

Soap..

SERUM Untuk Kecantikkan Yang Sempurna


Tawaran adalah TERHAD….


Artikel Terkait


EmoticonEmoticon