Isnin, 30 November 2015

Review Penghargaan : Hadiah Oktober

Tags
Hujung bulan November baru sempat nak menulis review penghargaan kepada sponsor dan penganjur GA yang AM join untuk bulan September.

Bukan MALAS tapi kesempatan untuk menulis dan menunggu HADIAH untuk sampai ke tangan AM sendiri..

Baru best buat review betul tak???

Untuk bulan Oktober.. Hanya 1 HADIAH sahaja AM menang..

Alhamdulillah.. Syukur padaNya..

GA yang AM join adalah :-


Hadiah yang dimenangi adalah :-

HADIAH MISTERI..

Simple TAPI....

 Ada lagi hadiah tau.. 

Cukup MISTERI...


Kita sembang lak pasal blog cik mimiadam.com nie lak...

Apa yang AM boleh kongsi adalah.. Blog cik mimi nie macam surat khabar versi maya.. Segala macam maklumat boleh dapat daripada blog cik mimi nie..

Lagi AM terkejut adalah cik mimie nie asal BATU PAHAT.. AM pulak ada kenangan gan tempat BATU PAHAT nie...

Setahu AM juga..Cik Mimie nie masih SINGLE tau.. Lelaki MASKULIN boleh la try usha-usha blog cik mimie mana tahu nanti jumpa TULANG RUSUK KIRI...

HIHIHIHIHI.....





Selasa, 24 November 2015

Peppertmint Ginger Plus SHAKLEE

Di awal kehamilan bagi ibu yang mengandung akan mengalami masalah MUNTAH dan tidak SELERA makan. Waktu begini amat kritikal bagi pasangan suami isteri terutamanya bagi kehamilan pertama. Anak pertama pengalaman pun taka da..
Masing-masing panic tak buntut. Kali ini AM nak kongsikan produk SHAKLEE yang MAMPU mengatasi masalah di atas.
Peppertmint Ginger Plus dari SHAKLEE

Peppertmint Ginger Plus

Kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur, dan hasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini. Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastric, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.
Antara kebaikan Peppermint Ginger Plus ialah:
·         Melegakan otot perut dan menenangkan perut.
·         Membantu penghadaman.
·         Mengatasi loya, mabuk laut dan pening nak muntah.
·         Melegakan kesakitan gastrik dan pedih ulu hati.
·         Melegakan kesan sampingan seperti muntah dan hilang selera makan kesan dari kimoterapi.
·         Meransang enzim Salvia untuk mencernakan makanan.
·         Melegakan ketidakselesaan pada perut dan usus, sakit haid dan angin.
·         Mengatasi mabuk laut.
·         Mengatasi masalah kembung perut.
·         Membantu dalam masalah alergi pada usus.

Manfaat Utama Peppermint Ginger Plus Shaklee:

Peppertmint Ginger Plus


Pudina : Melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut / darat, membantu melegakan kesakitan gastric, pedih hulu hati dan cirit-birit. Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan komoterapi. Pudina merangsang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selesema. Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap focus.   

Halia : Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih daripada 2 ribu tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang). Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita; penyelidik di Switzerland mendapati halia adalah berkesan sebagai remedy lain seperti merawat mabuk laut. Laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat / mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan / pengembaraan.

Pokok Adas (fennal): Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. Juga, ia dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus

Cekur Manis (anise): Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastric untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa; melegakan haba di musim panas dan lembap, member peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.

Peppertmint Ginger Plus

Cara Pengambilan Peppermint Ginger Plus SHAKLEE
  • Membantu penghadaman : 3 biji selepas makan
  • Mencuci usus dan perut: Larutkan 3 biji Peppermint Ginger Plus Shaklee dan 10 biji alfalfa di dalam air panas suam untuk diminum
  • Merawat sakit atau masalah gastric, nausea, batuk : 3-5 biji dilarutkan dalam air panas menjadi the herba
  • Kelegaan tekak, batuk, sendawa : Hisap 2 biji

Bagaimana??? Masih tertangguh untuk menggunakan Peppermint Ginger Shaklee???


NANTI !!!

Setiap pembelian produk Shaklee dengan AM akan mendapat sticker kesetiaan untuk menebus HADIAH misteri dari AM…









WhatsApp AM : 0172945851 atau KLIK SINI



Isnin, 23 November 2015

Kuruskan Badan dan Tambah Susu untuk Ibu Menyusu Hanya Dengan ....

Mood DIET… Biasa kita dengar daripada kekawan apabila di ajak keluar makan. Semua orang nak diet dengan cara yang susah dan lambat.

Apa kata kita mulakan dengan mood diet yang paling ringkas dan mudah diamalkan. Hanya dengan pengambilan beberapa supplement yang betul boleh membuat badan kita menjadi slim dan cantik.

Antara supplement yang biasa amalkan untuk mood DIET ini adalah dari SHAKLEE..
Hari ini AM nak perkenalkan supplement untuk kuruskan adalah Lecithin SHAKLEE..

Kuruskan Badan dan Tambah Susu untuk Ibu Menyusu Hanya Dengan ....


Bukan untuk kuruskan badan sahaja tau..TAPI untuk melancarkan alira susu bagi ibu-ibu menyusu juga boleh digunakan juga. 2 dalam 1 punya fungsi Lecithin nie tau.

Biasalah bagi ibu-ibu yang lepas bersalin badan mula la naik sebab 9 bulan kumpul lemak dan bayikan. Lepas bersalin baru la sedar akan lemak-lemak dah mula berkumpul dan degil untuk dihapuskan.

So..Kita gunakan sahaja Lecithin ini untuk menanggalkan lemak-lemak di dalam badan. Nak guna kena juga baca kebaikkan-kebaikkan lain bagi Lecithin nie kan.

Kuruskan Badan dan Tambah Susu untuk Ibu Menyusu Hanya Dengan ....

Jom tengok 13 khasiat dan kelebihan Lecithin yang perlu kita tahu!

(1) Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.

(2) Kenapa org yang nak kurus suka Lecithin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak). Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

(3) Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.

(4) Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

(5) Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

(6) Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida. Lagi 13 Khasiat dan kelebihan Lecithin Shaklee !

(7) Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

(8) Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..

(9) Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.

(10) Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.

(11) Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

(12) Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala-gejala menopause.

(13) Lecithin bersama unsur-unsur lain digunakan utk membuat BILE . BILE ni fungsinya ialah mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat-zat seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.

Kuruskan Badan dan Tambah Susu untuk Ibu Menyusu Hanya Dengan ....


Cara Makan Lecithin

·        Kuantiti Lecithin yang dimakan dalam sehari adalah 6 biji
·        Elok makan Lecithin 2 kali dalam sehari
·        Paling bagus 3 biji masa makan tengahari dan 3 biji masa makan malam.
·        PALING PENTING.. Pastikan makan Lecithin SELEPAS makan



Bagaimana??? Masih tertangguh untuk menggunakan Lecithin Shaklee???



NANTI !!!

Setiap pembelian produk Shaklee dengan AM akan mendapat sticker kesetiaan untuk menebus HADIAH misteri dari AM…








WhatsApp AM : 0172945851 atau KLIK SINI


Selasa, 17 November 2015

Koleksi Casio Watches Popular

Tags
Koleksi Casio Watches Popular

CASIO…
Teringat sama kanak-kanak apabila ayah bertanya nak jam apa? Mesti jawapan adalah jam tangan CASIO..

Dari dulu hingga la sekarang hanya jam tangan casio menjadi pilihan kalbu. Pegaruh CASIO di dalam kehidupan cukup kuat sehingga terjadi kisah yang AM alami dulu waktu belajar di Politeknik di utara Malaysia.

Bila mana dapat sahaja PTPTN, AM usha-usha jam tangan di kedai jam dan terbeli lah seutas jam tangan casio. Harga taka da la mahal sangat, cukup sebagai pelajar Politeknik.

3 bulan AM pakai memang taka da masalah.. Suatu hari jam tangan tadi terjatuh dari tingkat 3 asrama dan AM paling terkejut adalah jam tadi TIDAK ROSAK mahupun RETAK.

Jam tangan itu la AM pakai sehingga tamat pengajian dan bekerja. Paling menyedihkan jam itu sekarang sudah tiada dengan AM.

Hari ini AM nak ceritakan mengenai koleksi jam tangan CASIO yang menjadi pujaan kalbu AM dari kecik hingga sekarang. Jom kita kenal dahulu jenama CASIO..

CASIO merupakan jenama jam tangan yang cukup terkenal dari Jepun dan sehingga kini, koleksi jam tangan Casio amatlah digemari di seluruh dunia terutama sekali di bandar-bandar besar termasuk Kuala Lumpur.

Apa yang menarik mengenai jenama ini, ia menawarkan aneka pilihan jam tangan yang boleh anda temui dalam pelbagai tawaran harga mengikut kemampuan anda.

Ia tidak tertumpu kepada penghasilan satu rekaan jam tangan sahaja, tetapi menawarkan semua rekaan jam tangan termasuklah jam tangan digital, jam tangan analog dan jam tangan kronograf. 

Koleksi Casio Watches Popular
Koleksi Casio Watches Popular
Koleksi Casio Watches Popular
Casio adalah jenama pilihan yang menawarkan koleksi jam tangan berkualiti dengan tawaran harga yang cukup berpatutan. Ini merupakan sebab utama mengapa jenama ini masih kekal utuh di dalam pasaran sehingga hari ini.

Selain itu, Casio watches turut mengeluarkan edisi jam tangan istimewa di bawah dua nama hebat iaitu G-Shock dan Baby G. Kedua-dua edisi ini merupakan pilihan ideal bagi penggemar koleksi jam tangan digital.
Koleksi Casio Watches Popular

Koleksi Casio Watches Popular

Koleksi Casio Watches Popular
G-Shock sememangnya nama yang paling sinonim bagi mereka yang gemar melakukan aktiviti lasak. Fungsi jam tangan yang direka khas untuk aktiviti outdoor seperti kalis air dan tahan hentakkan ini menjadikan jam tangan G-Shock adalah pilihan yang paling ideal.

Koleksi Casio Watches Popular

Koleksi Casio Watches Popular

Koleksi Casio Watches Popular

Bagi wanita yang turut menggemari aktiviti lasak dan lebih selesa bergaya kasual, koleksi jam tangan Baby G adalah pilihan yang terbaik jika anda tidak mahu kelihatan terlalu ‘masculine’ dengan pemakaian jam tangan G-Shock.

CASIO adalah pilihan yang tepat bagi sesiapa sahaja yang ingin dilihat bergaya dan anggun. AM adalah peminat tegar jenama casio ini sehingga AM berkahwin pun jam tangan casio menjadi pilihan sebagai hadiah hantaran.

Apa lagi nak ditunggu.. Terus dapatkan koleksi jam tangan casio yang original di ZALORA sekarang juga.

Isnin, 16 November 2015

Bebas KEWANGAN.. Bebas Masalah Penceraian..

Ini adalah fakta bukan rekaan semata-mata… Adakah kita juga tergolongan dikalangan yang kesusahan KEWANGAN???
Masalah Kewangan punca pengaduhan

Sila baca dengan teliti dan JAWAPAN penyelesaian berada di penghujung artikel ini.


Tarikh Disiarkan: 12 Aug, 2013
Sumber:  Berita Harian Online

Kuala Lumpur: Topik pengurusan kewangan dalam Modul Bersepadu Kursus Pra-Perkahwinan Islam (MBKPI) perlu ditambah baik dan diberi penekanan bagi mengurangkan kadar perceraian akibat masalah berkaitan kewangan. 

Pengerusi Majlis Perunding Wanita Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (MPWIM YADIM), Prof Madya Datin Noor Aziah Mohd Awal, berkata Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) perlu memandang serius perkara itu dengan menekankan topik mengenai bagaimana merencana pengurusan kewangan dalam institusi keluarga. 

“Topik itu perlu dikaji dan ditambah baik pengisiannya. Majoriti masalah dirujuk kepada MPWIM YADIM mempunyai kaitan rapat dengan pengurusan kewangan, pemberian nafkah zahir serta campur tangan pihak ketiga. 

“Tiga perkara itu sentiasa berkait rapat antara satu sama lain. Apabila ada campur tangan pihak ketiga, pelbagai masalah lain akan timbul termasuk pengurusan kewangan dan pemberian nafkah,” katanya ketika dihubungi BH. 
Kualiti kehidupan 
Mengulas laporan BH semalam mengenai lebih 60 peratus kes perceraian dalam kalangan pasangan Islam di negara ini berpunca daripada masalah kewangan, beliau berkata, perceraian adalah isu besar yang perlu diberi perhatian kerana membabitkan pelbagai perkara termasuk kualiti kehidupan keluarga dan anak. 
“Banyak pihak akan terbabit jika berlaku perceraian. Selain itu, sikap tidak ‘ukur baju di badan sendiri’ dan suka berbelanja ‘besar kerak daripada periuk’ menyebabkan ramai terjerumus ke dalam masalah itu. Berbelanjalah ikut kemampuan, jangan terlalu ikut nafsu kerana selepas berkahwin, banyak lagi perkara perlu difikirkan,” katanya. 
 Ketua Komunikasi Korporat Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK), Mohamad Khalil Jamaldin, pula berkata pihaknya sedia bekerjasama dengan JAKIM bagi mengendalikan program pengurusan kewangan. 
“Pelbagai modul boleh disediakan AKPK seperti program khas ‘POWER! Pengurusan Wang Ringgit Anda’ yang diadakan selama empat jam tanpa bayaran. Ia merangkumi enam topik seperti pengurusan aliran tunai, asas meminjam, penggunaan kad kredit secara bijak, pembelian kereta dan rumah serta pengurusan hutang,” katanya. 
Katanya, sehingga Mei lalu, seramai 222,942 individu menjalani sesi kaunseling dengan AKPK dan 90,807 daripada mereka termasuk 42 peratus berusia antara 40 hingga 50 tahun dirujuk ke Program Pengurusan Kredit (PPK) selepas didapati tidak mampu mengawal selia sendiri masalah kewangan yang dihadapi.
Sumber : e-Muamalat
Bagaimana??? Adakah kita pula akan berada di dalam statitik di atas??
AM nak kongsikan satu PELUANG dan RUANG yang MAMPU kita ambil jika berfikiran bahawa MASALAH KEWANGAN ini perlu DIHAPUSKAN…
[PELUANG MENJANA RM500 ke RM2400 SEHARI]
Saya nak bocorkan satu rahsia yang akan mengubah hidup anda buat selama-lamanya
Mahu buat pendapatan atas angin 20k/sebulan mudah sekelip mata sahaja. Tanpa MODAL. Klik DISINI


Cepat sebelum terlambat


http://goo.gl/movPFP

Ahad, 15 November 2015

Detox Badan Dengan Herb-Lax

Perut BUNCIT..Sinonim dengan kaum lelaki yang sudah berkahwin.. AM tak cakap semua lelaki macam tu tau.. KEBANYAKKAN daripada kita akan mengalami masalah ini.
Ini tanda isteri menjaga kita dengan baik dan cukup segalanya..Jika kita terus membela perut yang makin tahun makin maju ke hadapan juga akan mendatang masalah kepada badan kita juga.. Betul ke???
Badan yang sihat adalah badan yang mempunyai berat badan yang ideal. Kebanyakkan daripada kita hari ini bukan MALAS tapi kurang masa untuk melakukan senaman yang boleh membakar kolori dalam badan.
Apa kata AM kenalkan dengan produk SHAKLEE yang cukup TERKENAL dengan penyelesaian DETOX..
Herb-Lax SHAKLEE
Detox Badan Dengan Herb-Lax

Apakah fungsi herba-herba semulajadi yang terdapat dalam Herb-Lax:
Detox Badan Dengan Herb-Lax

Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

Buckhorn Bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.

Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.

Fennel Seeds – Mengeluarkan toksin yg terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalahsembelit dan kembung perut atau usus.

Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik.

Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.

Culver’s root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

Alfalfa leaves – Membersihkan usus, darah dan hati.

Detox Badan Dengan Herb-Lax


Kebaikan Herb Lax
·                     pembersihan najis yang tersekat
·                     meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
·                     membantu masalah sembelit
·                     tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
·                     mengempiskan perut
·                     ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.

Siapakah yang perlu amalkan Herb Lax ? 
·                     pengamal tegar ubat tahan sakit.
·                     mereka yang ada masalah pembuangan, perkumuhan kurang lancar dan sembelit 
·                     mereka yang banyak jerawat
·                     pesakit gout
·                     mereka yang ingin membersihkan usus terutama sekali mereka yang baru berjinak2 dengan suplemen.

Detox Badan Dengan Herb-Lax


BAGAIMANA CARA MAKAN HERB-LAX?

Ramai yang bertanyakan bagaimana cara mengambil Herb-Lax ini. Ia sesuai untuk anak-kanak 12 tahun ke atas dan dewasa.
·         Untuk kesihatan berpanjangan - makan 2 kali seminggu (4 biji setiap kali sebelum tidur)

·         Untuk membersihkan usus/ masalah sembelit, detox dan mengawal berat badan - makan setiap malam. 2-4 biji sebelum tidur

PERHATIAN!!

·         Mereka yang mempunyai masalah penghadaman yang lemah mungkin akan mengalami cirit-birit pada awal pengambilan Herb-Lax. 
·         Untuk keadaan normal, kebiasaan Herb-Lax akan bertindak setelah 6 hingga 12 jam ia diambil.

·         Mereka yang mempunyai masalah sembelit boleh meningkatkan pengambilan Herb-Lax kepada 5-8 biji sehari, dan boleh kembali kepada dos asal apabila proses perkumuhan kembali normal.

Bagaimana??? Masih tertangguh untuk menggunakan Herb-Lax Shaklee???



NANTI !!!

Setiap pembelian produk Shaklee dengan AM akan mendapat sticker kesetiaan untuk menebus HADIAH misteri dari AM…







WhatsApp AM : 0172945851 atau KLIK SINI