Isnin, 25 Januari 2016

Motivasi pagi..Tabung Gawat


#TabungGawat

Ditulis oleh Azizul Azli Ahmad.

Motivasi pagi..Tabung Gawat


JANGAN, JANGAN BILA GAWAT DATANG

1. Jangan tukar kerja waktu ini kerana yang 'terakhir masuk, paling awal keluar'

2. Pakai saja kereta lama jangan berangan nak pakai Honda, beli logo Honda tampal tak mengapa.

3. Jangan bina hutang baru, hutang lama kambus segera.

4. Jangan belanja simpanan kecemasan yang ada, bila bila masa akan berguna.

5. Jangan lupa sedekah, walau kita saat sedang susah sebenarnya.

Motivasi pagi..Tabung Gawat

6. Jangan beli rumah mewah, duduk rumah pangsa bukan dosa.

7. Jangan banyak tengok katalog ikea, nanti geram nak tukar sofa.

8. Jangan malas membaca, ada banyak idea tambah pendapatan yang luar biasa sebenarnya. Ambil PELUANG di bawah ini !!

Motivasi pagi..Tabung Gawat

9. Jangan 'dating' di Pavilions, makan roti harga macam makan kambing sahaja.

10. Jangan lupa cari pendapatan tambahan, buat buat tido dan harap orang derma dalam akaun kita. Itu kerja giler.

11. Jangan tambah isteri yang ada, kekal yang lama tambah bahagia.

12. Jangan cari suami yang kaya, banyak dah contoh kekal tak lama.

13. Jangan merungut duit tak ada depan anak kita, berusahalah suami kacak semua.

14. Jangan malu pandu viva, semua yang bawak kacak macam bangla.

15. Jangan lupa bina Tabung Warna. walau ada yang ketawa tengok tabung kita. Jumlahnya beribu juga, engkau ada...

Motivasi pagi..Tabung Gawat


Gawat datang lagi, kali ini lebih ngeri. Bersedialah kita untuk zaman kering ini, katanya panjang musim kering kali ini.

Keriang sekeringnya untuk musim 2016 ini. BERSEDIAKAH kita semua??


#BanyakkanUsahaDanKurangkanMerungut.

Artikel Terkait

4 comments

terima kasih ats perkongsian

jemput join GA sy tau... http://munirahmustafar84.blogspot.my/2016/01/jom-tambah-kawan-blogger.html

Terima kasih singgah sini..

Menabung dah bijak..jika guna duit tabung tu kurang bijak..hihihi


EmoticonEmoticon