Ads

Rabu, 27 Julai 2016

Rumah Idaman : Pemasangan Tiles Rumah

Alhamdulillah..

Semalam Am ada kongsikan mengenai tiles rumah AM. Boleh rujuk DISINI..

Petang semalam juga AM balik rumah sekejap untuk melihat kerja-kerja pemasangan tiles. Disebabkan hanya sebahagian daripada tiles sahaja yang sampai, maka pekerja pun hanya memasang apa yang ada sahaja.

Bagi ruang tamu, bilik tidur dan ruang keluarga semuanya AM menggunakan tiles 20inci x 20inci. Harga pula RM 6/keping. Yang sampai hanya 100 keping sahaja.

Apa yang AM terkejut adalah tukang pasang tiles dah selesaikan kesemua 100 keping tiles di ruang tamu dan ruang keluarga. Tak sampai 1 hari bekerja sahaja. Kepantasan yang teramat sangat dengan 2 orang tukang pasang dan 2 orang pembantu.

Mereka sudah minta AM hubungi pihak kedai untuk menghantar baki tiles yang belum dihantar. Kini AM tersangkut dengan kedai sahaja. Tukang pula bekerja dengan keras dan pantas. Alhamdulillah..

Gam bagi kesemua tiles juga AM telah beli siap-siap. Gam tiles ini dicampur bersama dengan simen untuk ditampal pada tiles. AM tak sempat nak ambil gambar mereka bekerja semalam. Dibawah adalah hasil kerja tukang pasang tiles..

Rumah Idaman : Pemasangan Tiles Rumah

Rumah Idaman : Pemasangan Tiles Rumah

Rumah Idaman : Pemasangan Tiles RumahSemoga perkongsian ini dapat membantu sahabat AM semua untuk terus membaca dan member semangat kepada sahabat-sahabat untuk membina Rumah Idaman sendiri nanti.

Mungkin ada yang berminat dengan Teknik Dekorasi Anggun Dengan Harga BAGET !!

Artikel Terkait

2 comments

Alhamdulillah...semoga dipermudahkan :)


EmoticonEmoticon