Ads

Khamis, 25 Ogos 2016

Adsense : Menunggu Keputusan Adsense

Tags
Adsense…

Ramai yang berminat untuk menjana pendapatan sampingan dengan adsense melalui pelbagai cara dan yang paling popular adalah melalui 3 cara iaitu :-
  • Blog
  • Video
  • Games


Buat masa ini AM lebih focus kepada blog dengan menggunakan blogger sebagai planform AM menulis dan bercerita mengenai apa sahaja yang sesuai dengan niche blog AM.

Sebelum ini AM ada kongsikan mengenai AM memohon adsense dan  ditolak oleh pihak adsense kerana beberapa isu yang menlanggar polisi adsense. Sekarang pun AM masih lagi menunggu keputusan pihak adsense mengenai permohonan AM untuk menjadi sebahagian daripada keluarga adsense sendiri.

Setelah kita menghantar permohonan dan mendapat perhatian pihak adsense maka kita perlu melakukan beberapa perkara lagi untuk memudahkan pihak adsense menilai sesuatu blog yang di daftarkan untuk mendapat kelulusan.

Adsense : Menunggu Keputusan Adsense


Kini AM boleh log in ke dalam web adsense tetapi hanya sekadar home sahaja. Disana pihak adsense meminta kita untuk memasukkan koding HTML di dalam blog kita.
Antara perkara yang perlu dilakukan adalah dengan meletakkan Ad Code seperti dibawah.

Adsense : Menunggu Keputusan Adsense


Koding HTML ini AM letakkan di sidebar blog AM untuk memudahkan pihak adsense melihat dan menilai blog AM. Selain itu, ada juga beberapa perubahan yang terjadi kepada blog AM yang sebelum ini tidak pernah terjadi.

Antaranya adalah apabila membuka blog AM www.alongmisuari.com pasti akan nampak posting yang pertama dan posting kedua mempunyai sedikit jarak seperti ada sesuatu yang bakal muncul tetapi tidak muncul jua.

Begitu juga dengan posting kedua dan posting ketiga juga terjadi perkara yang sama. Ini kerana pihak adsense telah meletak koding adsense. Dibawah adalah koding HTML yang pihak adsense letakkan dalam blog AM.

Adsense : Menunggu Keputusan Adsense


3 hari sudah blog AM dalam pernilaian pihak adsense dan 3 hari juga AM menanti dan terus menanti pihak adsense untuk meluluskan permohonan AM. Semoga permohonan kali ke dua ini akan memberi keputusan yang mengembirakan AM nanti.

Paling menakutkan ramai para blogger yang menyatakan sekarang cukup susah untuk mendapat kelulusan dari adsense.

AM sebenarnya mempunyai Panduan Raja Adsense untuk memudahkan kerja-kerja memohon adsense ini. Sesiapa sahaja boleh memohon adsense dan mula menjana pendapatan sampingan dengan adsense.

Sape yang berminat nak memohon adsense baik dapatkan Panduan Raja Adsense ini, pasti anda tak akan menyesal dan megeluh lagi. Memohon adsense seperti membaca  A B dan C sahaja.


Artikel Terkait

2 comments


EmoticonEmoticon