Ads

Khamis, 15 September 2016

Adsense : Permohonan Kali Kedua Masih Ditolak

Tags
Adsense…

Ramai yang memohon dan ramai yang ramai dan terus mengalah. AM bukan nak memburuk atau merendahkan sesiapa.

Pengalaman mengajar erti kehidupan dan ketabahan. Sebelum AM aktif dengan AlongMisuari.com pun AM pernah memohon adsense melalui blog lama AM iaitu kehidupanseorangbujang.blogspot.my.

Mungkin semasa AM memohon dengan blog lama penuh dengan artikel-artikel yang panas dan beberapa kod HTML yang menganggu dan menyalahi peraturan adsense.

Untuk kalipertama AM memohon akaun adsense dengan AlongMisuari.com yang AM kongsikan sebelum ini telah pun ditolak oleh pihak adsense kerana mempunyai kod HTML yang memberi traffic kepada blog AM yang jelas melanggar peraturan adsense. Tindakan telah diambil dan dibaiki oleh AM dengan bantuan beberapa orang pakar yang sentiasa menjadi rujukan AM selama ini.
Panduan Raja Adsense

Setelah semuanya dibaiki dan AM yakin untuk menghantar sekali lagi permohonan AM untukmemohon akaun adsense pun telah AM kongsikan suatu ketika dahulu. Ayat macam dah lama sangat kan.

Setelah permohonan pertama ditolak, AM memohon lagi dan kali ini permohonan AM mengambil masa hampir 2 minggu untuk mengetahui keputusan dari pihak adsense.

Masih lagi KECEWA..

Kali ini alasan yang diberi pihak adsense adalah seperti dibawah ini. Adsense : Permohonan Kali Kedua Masih Ditolak


Kandungan Tidak Mencukupi

Antara sebab kenapa kandungan tidak mencukupi kerana sebelum ini AM cuba untuk membuat posting dengan 300 patah perkataan dan ke atas. Kekadang ketika tiada idea untuk menulis akan menjadi kurang daripada 300 patah perkataan.

Pihak adsense juga memberi beberapa tips dan cadangan untuk menyelesaikan permasalah di atas.

  • Pastikan bahawa laman anda mempunyai cukup teks - laman web yang mengandungi sebahagian imej, video atau animasi Flash tidak akan diluluskan.
  • Kandungan anda harus mengandungi ayat yang lengkap dan perenggan, bukan sahaja berita utama.
  • Pastikan bahawa laman web anda dibina sepenuhnya dan dilancarkan sebelum anda memohon AdSense - tidak terpakai manakala laman web anda masih dalam beta atau "dalam pembinaan" fasa atau hanya terdiri daripada template laman web.
  • Letakkan kod iklan pada halaman langsung laman web anda. Ia tidak perlu untuk menjadi halaman utama, tetapi halaman ujian yang kosong kecuali kod iklan AdSense tidak akan diluluskan.
  • Menyediakan sistem navigasi yang jelas bagi pengunjung anda supaya mereka boleh dengan mudah mencari semua bahagian dan muka surat laman web anda.

Solusi dari AM..

  • Mungkin kerana posting AM yang tidak mencukupi untuk memohon adsense. Kena membuat posting yang melebihi 300 patah perkataan untuk memohon adsense.
  • Lain-lain perkara mungkin telah siap AM lakukan sebelum ini.
  • Am juga banyak merujuk kepada Panduan Raja Adsense yang banyak membantu AM dalam menyediakan beberapa perkara yang penting untuk memohon Adsense.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon