Ads

Isnin, 24 Oktober 2016

Fibroid - Cara Mencegah dan Cadangan Supplement

Semalam AM kongsikan mengenai Fibroid - Ancaman Buat Wanita Masa Kini. Kita sudah pun mengetahui punca-punca penyakit fibroid ini. 

Fibroid - Cara Mencegah dan Cadangan Supplement

Kini tiba giliran untuk kita mengetahui langkah atau cara mencegah penyakit fibroid ini pula. Di bawah AM senaraikan beberapa langkah yang boleh di amalkan oleh kaum wanita.
1. Cepat kahwin

Fibroid - Cara Mencegah dan Cadangan Supplement

Bila kahwin cepat, hormon wanita akan lebih stabil. Tak percaya? Cubalah kawin. AM dah kahwin tau..


2. Hamil dan lahirkan zuriat seramai yang boleh:

Fibroid - Cara Mencegah dan Cadangan Supplement

Sebolehnya bila cepat kahwin, maka anda boleh lebih cepat hamil. Hamil di bawah umur 35 tahun merendahkan risiko mengalami masalah kesihatan yang lain seperti kanser dan lain-lain.


AM masih lagi berusaha untuk emndapatkan zuriat. Boleh baca perkongsian AM mengenai Ujian Sperma untuk Lelaki.

3. Makan makanan yang seimbang

Fibroid - Cara Mencegah dan Cadangan Supplement

Makanan seimbang bukan sepertimana piramid makanan yang pernah kita belajar dulu. Makanan seimbang merangkumi 2 bahagian sayuran, 1 bahagian protein dan 1 bahagian karbohidrat.


Seimbang juga dengan waktu makan yang sesuai. Jika pengambilan makanan seimbang tapi makan waktu lewat malam juga tidak guna sebenarnya.

4. Kurangkan stress, amalkan senaman

Fibroid - Cara Mencegah dan Cadangan Supplement

Kita adalah apa yang kita fikirkan. Kalau berdepan dengan masalah, cuba bawa bertenang, tarik nafas dalam-dalam dan jangan over think. Hidup ini terlalu singkat untuk kita fikirkan segala masalah.


Manusia yang normal tidak lari daripada permasalahan, bergantung kepada kita untuk meyelesaikan permasalahan tersebut. Tenangkan diri, selesaikan permasalahan yang kecil hingga kepada permasalahan yang besar.

5. Jauhkan pengambilan hormon estrogen seperti pil dan make up
Ini kerana pengambilan hormon estrogen tambahan tidak dapat memperbaiki tahap kesihatan anda.

6. Amalkan rehat yang mencukupi dan tidur

Fibroid - Cara Mencegah dan Cadangan Supplement

Rehatlah juga ya, badan perlu rehat yang mencukupi. Tubuh adalah amanah Allah, mestilah kita kena pulangkan dalam keadaan yang baik juga kan.


7. Amalkan pengambilan suplemen seperti vitamin C, E dan fish oil

Fibroid - Cara Mencegah dan Cadangan Supplement

Pelbagai sumber yang kita boleh dapati sekarang. Paling senang adalah dengan pemgambilan pil-pil supplement sahaja. AM kongsikan di bawah

Cara Rawat Fibroid Di Kalangan Wanita

JIka anda disahkan menghidapi cyst atau fibroid, anda boleh mengamalkan pengambilan suplemen GLA dan vitamin ACE.
GLA Complex
GLA Complex bertindak menyeimbangkan hormon estrogen dan progestron. Ia mampu membetulkan hormon wanita yang ada. Ada yang mula mengamalkan katanya haidnya teratur tetapi jadi tak teratur selepas pengambilan GLA Complex. Sebenarnya GLA Complex sedang memperbetulkan hormon , pengambilan GLA Complex yang berterusan dengan dos tertentu sehingga haid kembali seperti biasa.

Vitamin ACE
Vitamin ACE terdiri daripada Carotomax, Vita C SR Plus dan Vita E Complex. Ketiga-tiganya merupakan vitamin anti oksida yang penting untuk membunuh hormon xenoestrogen. Vitamin ACE penting untuk mengelakkan cyst atau fibroid tumbuh kembali. Ada kes dimana, cyst dah kecut tapi ia muncul kembali disebabkan tidak mengamalkan lagi pengambilan vitamin ACE. Ini kerana masalah utamanya iaitu hormon xenoestrogen tidak dihapuskan sepenuhnya oleh vitamin ACE.

Bolehke ambil GLA Complex sahaja?
Boleh cuba, memang ada yang berjaya dengan cara ini, namun GLA Complex dan vitamin ACE mempunyai fungsi berlainan. GLA Complex hanya membetulkan hormon yang tidak seimbang, manakala vitamin ACE pula menghapuskan hormon xenoestrogen.
 
Sekadar perkongsian untuk hari ini. Persoalanya pula Bagaimana untuk mendapatkan GLA Complex dan Vitamin ACE?
Boleh hubungi AM di 0172945851 untuk mendapatkan 2 vitamin yang ajaib ini dengan harga promosi..


Artikel Terkait


EmoticonEmoticon