Ads

Sabtu, 8 Julai 2017

Adsense : Permohonan di luluskan

Tags
Adsense : Permohonan di luluskan | Permohonan akaun Google Adsense akhirnya diluluskan oleh pihak Google Adsense untuk blog AM yang kini. Alhamdulillah dan syukur kepadaNya.

Tiada ungkapan yang mampu AM terjemahkan apabila membuka email dan melihat email dari Google Adsense.

Bukan sekali dan bukan dua kali AM memohon akaun Google Adsense ini tetapi sudah tidak terhingga sudah AM memohon. Sehinggakan AM sendiri dah lupa berapa banyak AM memohon dan berapa banyak gagal.

Baca juga Adsense : Permohonan dan Gagal Kali Pertama

Gagal sekali bukan pengakhirannya, usaha dan terus berusaha untuk mendapatkan akaun Google Adsense ini dengan pelbagai cara dan teknik.

Paling utama adalah jangan PUTUS ASAS dan putus harapan apabila gagal mendapat akaun Google Adsense ini. Kadang-kadang AM juga “Give Up” tetapi rakan-rakan AFBdotMy banyak membantu di kala kita kecewa. Adsense : Permohonan di luluskan


Panduan Raja Adsense

Panduan yang AM guna adalah daripada Raja Adsense yang menjadi rujukan utama AM di dalam proses memohon dan juga memperbetulkan segala kekurangan yang ada di dalam blog AM ini.

Jika anda yang membaca ini teringin atau masih lagi mecari panduan untuk mendapat akaun Google Adsense semestinya dan sewajibnya anda dapatkan Panduan Raja Adsense ini dengan kadar segera.Baca dan fahami langkah-langkah yang amat mudah untuk memohon akaun Google Adsense dan mungkin anda akan terkejut jika mendapat kelulusan dengan kadar yang segera. Pastikan anda mengikuti semua langkah yang diajar di dalam Panduan Raja Adsense. Adsense : Permohonan di luluskan


AFBdotMy – Bantuan yang Wajib

Jika anda ingin bantuan daripada rakan-rakan blogger terutamanya jika anda menggunakan blogspot sebagai blog anda, AM cadangkan untuk bersama-sama AM dan rakan-rakan lain di dalam AFBdotMy. Anda hanya perlu email permohonan anda kepada Pengetua AFBdotMy iaitu irrayyan.com dan nyatakan minat anda untuk bersama kami di AFBdotMy.

Sudah 2 panduan yang AM kongsikan untuk anda semua. Masih ada beberapa panduan yang AM gunakan untuk mendapat akaun Google Adsense ini.

Sebenarnya banyak juga panduan yang boleh diikuti untuk mendapat akaun Google Adsense seperti 10 Perkara wajib Untuk Memohon Google Adsense dan 4 Perkara wajib yang ramai abaikan untuk mendapat Google Adsense. Adsense : Permohonan di luluskan

Panduan sahaja tanpa usaha dan blog yang tidak bermutu juga tidak menjamin keberhasilan untuk mendapat akaun Google Adsense dengan mudah.

Kini jika anda inginkan akaun Google Adsense, pastikan :-


Isi Kandungan Melebihi 300 Patah Perkataan

Isi kandungan setiap artikel melebihi 300 patah perkataan (setakat isi kandungan sudah 365 patah perkataan). Sebaiknya anda buat sesuatu artikel itu melebihi 500 patah perkataan dan lagi baik jika anda mampu untuk menulis sebanyak 1000 patah perkataan.

Ini kerana Google amat cerewet di dalam pemilihan untuk menluluskan akaun Google Adsense kepada pemilik blog yang mempunyai kandungan artikel kurang daripada 300 patah perkataan. Adsense : Permohonan di luluskan


Jangan Salin Artikel dari Blog Lain

Untuk mendapat sesuatu artikel, ramai yang akan ketandusan idea untuk menulis. Termasuk juga dengan AM sendiri, idea banyak tapi nak menguraikan menjadi sedikit keliru.

Jangan sesekali menyalin mana-mana artikel yang anda ambil dari blog orang lain tanpa sebarang pengubahsuaian. Ubah isi kandungan artikel asal sekurang-kurangnya 40% terutama pada bahagian permulaan artikel tadi.

Jika anda mengambil mana-mana artikel dari blog orang lain sebaiknya anda memberi sedikit penghargaan kepada penulis asal dengan memberi “backlink” kepada beliau.


Kandungan Bebas dari Isu Sensitif

Jika anda menulis di blog perlu juga menjaga perasaan pembaca blog anda dan tidak menimbulkan sebarang reaksi yang kurang menyenangkan.

Elakkan daripada membuat sebarang penulisan yang melibatkan urusana kerajaan samaada kerajaan Malaysia atau kerajaan mana-mana negeri. Isu politik juga sebaiknya anda tapis dan menulis secara berhemah dan tidak menimbulkan isu yang boleh menyebabkan mana-mana pihak yang terasa dengan penulisan anda. Adsense : Permohonan di luluskan

Sekadar ini dahulu yang AM mampu kongsikan untuk kali ini, mungkin selepas ini akan AM kongsikan lagi beberapa panduan yang mungkin dapat membantu anda dapatkan akaun Google Adsense dengan lebih mudah daripada pengalaman AM sebelum ini.Artikel Terkait

18 comments

Alhamdulillah tahniah ya...

Alhamdulillah..Terima kasih..

Alhamdulillah..Terima kasih..

Alhamdulillah..Terima kasih..

Tahniah AM. Mama x khatam lagi artikel raja AdSense Tu baru into je baca

Alhamdulillah..Terima kasih..

Alhamdulillah..Terima kasih..
kena khatam cepat2..Hihihi

Alhamdulillah..Terima kasih..

Tahniah Along Misuari, ramai yang minat nak dapat kelulusan akaun adsense.

Bolehlah jana income dlm unit USD.

Algamdulillah dan terima kasih..
Tanpa bantuan dari sahabat2 pasti sukar untuk mendapat kelulusan ini..

Paling sukar untuk menjana USD lagi apabila kawan2 tidak klik iklan yang anda..huhuhu

Alhamdulillah Tahniah bro Along...


EmoticonEmoticon