Rabu, 16 Ogos 2017

Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah

Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah | Setiap lelaki mengidamkan bentuk tubuh yang sasa dan berotot, tidak kurang juga bagi wanita yang mengimpikan suami yang “sado” tanpa mengetahui risiko yang bakal di hadapi orang lelaki sado iaitu kualiti sperma yang lemah dan abnormal.


Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah | Setiap lelaki mengidamkan bentuk tubuh yang sasa dan berotot, tidak kurang juga bagi wanita yang mengimpikan suami yang “sado” tanpa mengetahui risiko yang bakal di hadapi orang lelaki sado iaitu kualiti sperma yang lemah dan abnormal.  Sudah lama AM tidak berbicara mengenai isu kesihatan lelaki mahupun isu kesihatan wanita yang menjadi niche blog AlongMisuari.com. Kali ini AM berpeluang untuk berkongsikan mengenai isu kesihatan lelaki yang berkaitan dengan masalah kesuburan yang masih ramai lagi mengambil mudah mengenainya.  Gaya Hidup Jejas Kesuburan Lebih daripada 15 peratus pasangan yang berkahwin mengalami masalah kesuburan, mereka tidak berpeluang untuk mendapat cahaya mata walaupun selepas melakukan hubungan kelamin. Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah  Kajian oleh Tulane University School of Public Health and Tropical medicine menunjukkan, situasi itu berlaku kerana ketidaksuburan lelaki yang disebabkan rendahnya pengeluaran sperma.  Selain itu, fungsi sperma abnormal, penyumbatan pada saluran sperma, penyakit, kecederaan dan masalah kesihatan kronik antara punca masalah itu terus berlaku. Mlah pilihan gaya hidup tidak sihat juga berperanan besar dalam isu kesuburan lelaki.  Kesan Mati Pucuk Mati pucuk adalah ketakutan utama bagi kaum lelaki. Tetapi hari ini ramai yang mengalami masalah ini tetapi tidak sedar atau masih lagi ego untuk berjumpa dengan doctor.  Hasil kajian mendapati, kira-kira 23 peratus kes difungsi erektil pada lelakiboleh dikaitakan dengan amalan merokok. Jurnal Psychiatry India juga mendapati, minum alcohol seara rutin dapat mengurangkan tenaga libido selain meningkatkan potensi lelaki mati pucuk. Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah


Sudah lama AM tidak berbicara mengenai isu kesihatan lelaki mahupun isu kesihatan wanita yang menjadi niche blog AlongMisuari.com. Kali ini AM berpeluang untuk berkongsikan mengenai isu kesihatan lelaki yang berkaitan dengan masalah kesuburan yang masih ramai lagi mengambil mudah mengenainya.


Gaya Hidup Jejas Kesuburan

Lebih daripada 15 peratus pasangan yang berkahwin mengalami masalah kesuburan, mereka tidak berpeluang untuk mendapat cahaya mata walaupun selepas melakukan hubungan kelamin. Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah

Kajian oleh Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine menunjukkan, situasi itu berlaku kerana ketidaksuburan lelaki yang disebabkan rendahnya pengeluaran sperma.

Baca juga Fakta Mengenai Air Mani dan Sperma

Selain itu, fungsi sperma abnormal, penyumbatan pada saluran sperma, penyakit, kecederaan dan masalah kesihatan kronik antara punca masalah itu terus berlaku. Malah pilihan gaya hidup tidak sihat juga berperanan besar dalam isu kesuburan lelaki.


Kesan Mati Pucuk

Mati pucuk adalah ketakutan utama bagi kaum lelaki. Tetapi hari ini ramai yang mengalami masalah ini tetapi tidak sedar atau masih lagi ego untuk berjumpa dengan doctor.

Hasil kajian mendapati, kira-kira 23 peratus kes difungsi erektil pada lelakiboleh dikaitakan dengan amalan merokok. Jurnal Psychiatry India juga mendapati, minum alcohol secara rutin dapat mengurangkan tenaga libido selain meningkatkan potensi lelaki mati pucuk. Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah

Bagaimanapun, pengasas dari Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine, sebuah perkhimatan yang menghubungkan pesakit dengan doctor dan klinik kesuburan yang terkemuka di Amerika Syarikat mendedahkan masalah kesuburan bukan sahaja berpunca daripada merokok dan alcohol tetapi sinaran matahari yang mengandungi bahan kimia berbahaya berpotensi membantutkan kesuburan.


Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah | Setiap lelaki mengidamkan bentuk tubuh yang sasa dan berotot, tidak kurang juga bagi wanita yang mengimpikan suami yang “sado” tanpa mengetahui risiko yang bakal di hadapi orang lelaki sado iaitu kualiti sperma yang lemah dan abnormal.  Sudah lama AM tidak berbicara mengenai isu kesihatan lelaki mahupun isu kesihatan wanita yang menjadi niche blog AlongMisuari.com. Kali ini AM berpeluang untuk berkongsikan mengenai isu kesihatan lelaki yang berkaitan dengan masalah kesuburan yang masih ramai lagi mengambil mudah mengenainya.  Gaya Hidup Jejas Kesuburan Lebih daripada 15 peratus pasangan yang berkahwin mengalami masalah kesuburan, mereka tidak berpeluang untuk mendapat cahaya mata walaupun selepas melakukan hubungan kelamin. Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah  Kajian oleh Tulane University School of Public Health and Tropical medicine menunjukkan, situasi itu berlaku kerana ketidaksuburan lelaki yang disebabkan rendahnya pengeluaran sperma.  Selain itu, fungsi sperma abnormal, penyumbatan pada saluran sperma, penyakit, kecederaan dan masalah kesihatan kronik antara punca masalah itu terus berlaku. Mlah pilihan gaya hidup tidak sihat juga berperanan besar dalam isu kesuburan lelaki.  Kesan Mati Pucuk Mati pucuk adalah ketakutan utama bagi kaum lelaki. Tetapi hari ini ramai yang mengalami masalah ini tetapi tidak sedar atau masih lagi ego untuk berjumpa dengan doctor.  Hasil kajian mendapati, kira-kira 23 peratus kes difungsi erektil pada lelakiboleh dikaitakan dengan amalan merokok. Jurnal Psychiatry India juga mendapati, minum alcohol seara rutin dapat mengurangkan tenaga libido selain meningkatkan potensi lelaki mati pucuk. Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah

Sementara pelindung matahari melindungi kulit daripada kesan sinaran ultra violet (UV) yang berbahaya, sebuah kajian baharu menunjukkan, bahan kimia yang ditemui di beberapa tabir suria, seperti benzofenon, boleh mengganggu fungsi sel sperma.

Ini berikutan, penapis di dalam pelindung matahari berupaya menembusi kulit, menyerap ke aliran darah dan memberi kesan kepada hormone seks wanita, progesterone.

Baca juga Ujian Kesuburan Isteri dan Suami

Penggunaan pelindung matahari dengan penapis UV fizikal yang memberi perlindungan tanpa kesan sampingan adalah di galakkan. Penapis UV fizikal termasuk mengandungi oksida dan titanium dioksida adalah mineral yang dijumpai secara semulajadi pada alam persekitaran. Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah


Terlalu Aktif Bersukan

Gaya hidup lelaki yang mahu memiliki tubuh yang sasa tetapi melalui dan menjalani latihan secara berlebihan boleh menurunkan jumlah sperma. Sukan seperti berlari dibolehkan, tetapi jangan menyeksa diri yang berupaya membuat anda tertekan, sekali gus mengurangkan kualiti sperma anda.


Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah | Setiap lelaki mengidamkan bentuk tubuh yang sasa dan berotot, tidak kurang juga bagi wanita yang mengimpikan suami yang “sado” tanpa mengetahui risiko yang bakal di hadapi orang lelaki sado iaitu kualiti sperma yang lemah dan abnormal.  Sudah lama AM tidak berbicara mengenai isu kesihatan lelaki mahupun isu kesihatan wanita yang menjadi niche blog AlongMisuari.com. Kali ini AM berpeluang untuk berkongsikan mengenai isu kesihatan lelaki yang berkaitan dengan masalah kesuburan yang masih ramai lagi mengambil mudah mengenainya.  Gaya Hidup Jejas Kesuburan Lebih daripada 15 peratus pasangan yang berkahwin mengalami masalah kesuburan, mereka tidak berpeluang untuk mendapat cahaya mata walaupun selepas melakukan hubungan kelamin. Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah  Kajian oleh Tulane University School of Public Health and Tropical medicine menunjukkan, situasi itu berlaku kerana ketidaksuburan lelaki yang disebabkan rendahnya pengeluaran sperma.  Selain itu, fungsi sperma abnormal, penyumbatan pada saluran sperma, penyakit, kecederaan dan masalah kesihatan kronik antara punca masalah itu terus berlaku. Mlah pilihan gaya hidup tidak sihat juga berperanan besar dalam isu kesuburan lelaki.  Kesan Mati Pucuk Mati pucuk adalah ketakutan utama bagi kaum lelaki. Tetapi hari ini ramai yang mengalami masalah ini tetapi tidak sedar atau masih lagi ego untuk berjumpa dengan doctor.  Hasil kajian mendapati, kira-kira 23 peratus kes difungsi erektil pada lelakiboleh dikaitakan dengan amalan merokok. Jurnal Psychiatry India juga mendapati, minum alcohol seara rutin dapat mengurangkan tenaga libido selain meningkatkan potensi lelaki mati pucuk. Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah

Bersukan sehingga keletihan boleh menciptakan tekanan oksidatif yang menjadi pendorong utama kepada disfungsi sperma, menurunkan testosterone dan meningkatkan hormon tekanan kortisol.

Justeru, pastikan anda melalui program latihan dengan tepat, iaitu cukup hanya dengan senaman dalam masa dua hingga lima jam.


Elakkan Pengambilan Ubat Berlebihan

Selain itu, pengambilan makanan tambahan atau ubat-ubatan yang membahayakan kesuburan sangat dilarang. Misalnya, rawatan kesuburan rambut memang dapat meningkatkan jumlah folikel rambut anda, tetapi sayangnya boleh mengurangkan jumlah sperma. Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah

Sejumlah kandungan dalam makanan tambahan atau ubat penyubur rambut boleh menurunkan kadar hormon lelaki, yang memberi kesan kepada kemampuan tubuh dalam menghasilkan sperma.

Beberapa ubat antihipertensi dan anti kemurungan juga boleh menyebabkan disfungsi erektil. Jadi pastikan anda berunding dengan doctor sebelum mengambil ubat berkenaan.

Lelaki juga boleh mengurangkan potensi ketidaksuburan sperma menerusi seluar dalam yang tidak ketat dan fabric berasaskan kapas. Pakaian ketat atau tidak serap peluh boleh menyebabkan buah zakar terlalu panas yang boleh menyebabkan turunnya jumlah sperma dan berpotensi menyebabkan masalah kesuburan.

Baca juga Makanan Yang Boleh Meningkatkan Kualiti Sperma

Jadi pastikan seluar atau seluar dalam anda mempunyai peredaran udara yang baik serta pergerakan kaki menjadi selesa. Kajian itu juga mendapati lelaki yang hidup dalam tekanan menyebabkan kualiti sperma kualiti air mani menjadi rendah berbanding lelaki yang menikmati kehidupan dengan positif.

Semoga perkongsian Lelaki Bertubuh Sasa Mempunyai Kualiti Sperma Yang Lemah ini dapat membantu sahabat AM untuk dapat menjalani kehidupan yang sihat untuk kesuburan sperma bagi menjamin zuriat keturunan yang sempurna.

Artikel Terkait

10 comments

Banyak juga yang sado2 makan ubat macam2... vitamin lah apa2 lah...

Alahai baru je nak sadokan badan >.<

Makan ubat tanpa senaman tak jadi juga kan..kena berhati-hati apabila hendak sado..

Kena fikirkan sekali lagi la..

Baru tahu sado pun kualiti lemah sperma...

Itulah pasal...
Baru je terbaca dan tahu juga nie..


EmoticonEmoticon