Rabu, 31 Januari 2018

5 Kebaikkan Timun Yang Ramai Abaikan

5 Kebaikkan Timun Yang Ramai Abaikan | Timun atau orang Kelantan menyebutnya sebagai “Timun Batang” yang cukup terkenal sebagai ulam mahupun hiasan pada makanan masakan panas. Tapi ramai yang tidak mengetahui khasiat yang terkandung di dalam Timun.


5 Kebaikkan Timun Yang Ramai Abaikan | Timun atau orang Kelantan menyebutnya sebagai “Timun Batang” yang cukup terkenal sebagai ulam mahupun hiasan pada makanan masakan panas. Tapi ramai yang tidak mengetahui khasiat yang terkandung di dalam Timun.  Si hijau yang menawan dan penuh khasiat ini pasti mampu mengoda sesiapa sahaja yang memandang apabila mengetahui khasiat yang terkandung. Di bawah AM senaraikan 5 Khasiat Timun  Mencerahkan Dan Membuatkan Wajah Berseri Timun kaya dengan kandungan silika, iaitu satu komponen penting yang amat membantu dalam membangunkan tisu yang ada didalam otot, ligamen, tendon, rawan dan tulang. Ekstrak timun sentiasa digunakan untuk merawat pelbagai jenis masalah kulit. 5 Kebaikkan Timun Yang Ramai Abaikan  Mencegah Sembelit dan Menjaga Buah Pinggang Timun adalah gabungan sempurna antara kedua-dua serat dan air. Ianya mampu membantu melindungi badan kita dari penyakit sembelit dan batu karang. Dengan hanya minum jus timun, kita boleh mengambil serat dan air dalam satu masa. Rakyat Amerika amat suka makan timun sebagai salad harian kerana ianya adalah cara terbaik untuk meningkatkan pengambilan serat.  Kawalan Tekanan Darah Oleh sebab timun ini tinggi dengan magnesium, kalium dan serat, ianya baik untuk mencegah darah tinggi. Kajian telah dilakukan di DASH (Dietry Approaches to Stop Hypertension).  Kawalan Kencing Manis Timun sangat berguna kepada pesakit kencing manis sejak bertahun-tahun. Ianya memiliki hormon yang diperlukan oleh sel-sel beta semasa pengeluaran insulin. Karbohidrat didalam timun mudah dicerna oleh pesakit kencing manis. Oleh itu, dengan memakan timun, ianya boleh menjaga tahap glukosa dalam pemakanan. 5 Kebaikkan Timun Yang Ramai Abaikan  Badan Kekal SIhat Timun mempunyai satu sifat pembersihan secara baik. Ianya secara aktif menyingkirkan bahan buangan yang terkumpul serta toksik dalam tubuh badan. Timun juga berkesan dalam satu rawatan untuk pesakit artritis kerana ianya mampu membuang asid urik. Minum jus timun secara kerap juga boleh membantu menyembuhkan “gout” dan ekzema. Jika ada masalah perut atau paru-paru, perbanyakkan makan timun.  Semoga perkongsian Khasiat Timun ini dapat membantu sahabat AM yang inginkan mengekakalkan kesihatan badan dan juga menyembuh beberapa penyakit yang mampu di lakukan oleh timun.


Si hijau yang menawan dan penuh khasiat ini pasti mampu mengoda sesiapa sahaja yang memandang apabila mengetahui khasiat yang terkandung. Di bawah AM senaraikan 5 Khasiat Timun


Mencerahkan Dan Membuatkan Wajah Berseri

Timun kaya dengan kandungan silika, iaitu satu komponen penting yang amat membantu dalam membangunkan tisu yang ada didalam otot, ligamen, tendon, rawan dan tulang. Ekstrak timun sentiasa digunakan untuk merawat pelbagai jenis masalah kulit. 5 Kebaikkan Timun Yang Ramai Abaikan

Baca juga Khasiat Buah Tomata Paling AWESOME


Mencegah Sembelit dan Menjaga Buah Pinggang

Timun adalah gabungan sempurna antara kedua-dua serat dan air. Ianya mampu membantu melindungi badan kita dari penyakit sembelit dan batu karang. Dengan hanya minum jus timun, kita boleh mengambil serat dan air dalam satu masa. Rakyat Amerika amat suka makan timun sebagai salad harian kerana ianya adalah cara terbaik untuk meningkatkan pengambilan serat.


Kawalan Tekanan Darah

Oleh sebab timun ini tinggi dengan magnesium, kalium dan serat, ianya baik untuk mencegah darah tinggi. Kajian telah dilakukan di DASH (Dietry Approaches to Stop Hypertension).


Kawalan Kencing Manis

Timun sangat berguna kepada pesakit kencing manis sejak bertahun-tahun. Ianya memiliki hormon yang diperlukan oleh sel-sel beta semasa pengeluaran insulin. Karbohidrat didalam timun mudah dicerna oleh pesakit kencing manis. Oleh itu, dengan memakan timun, ianya boleh menjaga tahap glukosa dalam pemakanan. 5 Kebaikkan Timun Yang Ramai Abaikan

Baca juga Makanan Biasa TAPI Khasiat Yang Luar Biasa


Badan Kekal Sihat

5 Kebaikkan Timun Yang Ramai Abaikan | Timun atau orang Kelantan menyebutnya sebagai “Timun Batang” yang cukup terkenal sebagai ulam mahupun hiasan pada makanan masakan panas. Tapi ramai yang tidak mengetahui khasiat yang terkandung di dalam Timun.  Si hijau yang menawan dan penuh khasiat ini pasti mampu mengoda sesiapa sahaja yang memandang apabila mengetahui khasiat yang terkandung. Di bawah AM senaraikan 5 Khasiat Timun  Mencerahkan Dan Membuatkan Wajah Berseri Timun kaya dengan kandungan silika, iaitu satu komponen penting yang amat membantu dalam membangunkan tisu yang ada didalam otot, ligamen, tendon, rawan dan tulang. Ekstrak timun sentiasa digunakan untuk merawat pelbagai jenis masalah kulit. 5 Kebaikkan Timun Yang Ramai Abaikan  Mencegah Sembelit dan Menjaga Buah Pinggang Timun adalah gabungan sempurna antara kedua-dua serat dan air. Ianya mampu membantu melindungi badan kita dari penyakit sembelit dan batu karang. Dengan hanya minum jus timun, kita boleh mengambil serat dan air dalam satu masa. Rakyat Amerika amat suka makan timun sebagai salad harian kerana ianya adalah cara terbaik untuk meningkatkan pengambilan serat.  Kawalan Tekanan Darah Oleh sebab timun ini tinggi dengan magnesium, kalium dan serat, ianya baik untuk mencegah darah tinggi. Kajian telah dilakukan di DASH (Dietry Approaches to Stop Hypertension).  Kawalan Kencing Manis Timun sangat berguna kepada pesakit kencing manis sejak bertahun-tahun. Ianya memiliki hormon yang diperlukan oleh sel-sel beta semasa pengeluaran insulin. Karbohidrat didalam timun mudah dicerna oleh pesakit kencing manis. Oleh itu, dengan memakan timun, ianya boleh menjaga tahap glukosa dalam pemakanan. 5 Kebaikkan Timun Yang Ramai Abaikan  Badan Kekal SIhat Timun mempunyai satu sifat pembersihan secara baik. Ianya secara aktif menyingkirkan bahan buangan yang terkumpul serta toksik dalam tubuh badan. Timun juga berkesan dalam satu rawatan untuk pesakit artritis kerana ianya mampu membuang asid urik. Minum jus timun secara kerap juga boleh membantu menyembuhkan “gout” dan ekzema. Jika ada masalah perut atau paru-paru, perbanyakkan makan timun.  Semoga perkongsian Khasiat Timun ini dapat membantu sahabat AM yang inginkan mengekakalkan kesihatan badan dan juga menyembuh beberapa penyakit yang mampu di lakukan oleh timun.

Timun mempunyai satu sifat pembersihan secara baik. Ianya secara aktif menyingkirkan bahan buangan yang terkumpul serta toksik dalam tubuh badan. Timun juga berkesan dalam satu rawatan untuk pesakit artritis kerana ianya mampu membuang asid urik. Minum jus timun secara kerap juga boleh membantu menyembuhkan “gout” dan ekzema. Jika ada masalah perut atau paru-paru, perbanyakkan makan timun.

Semoga perkongsian Khasiat Timun ini dapat membantu sahabat AM yang inginkan mengekakalkan kesihatan badan dan juga menyembuh beberapa penyakit yang mampu di lakukan oleh timun.

Selasa, 2 Januari 2018

Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco

Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco | Coinomi adalah tempat yang mudah untuk mengumpul segala mata wang digital yang telah di mining di Simpleco yang sebelum ini AM kongsikan.

Masih belum baca? Korang boleh baca sekarang Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Korang dah cukup ke 1 500 000 hashes di dalam akaun Simpleco.in?? Dah cukup atau lebih daripada itu, AM ucapkan TAHNIAH dan korang perlu berbangga dengan diri korang semua.

Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco |Coinomi adalah tempat yang mudah untuk mengumpul segala mata wang digital yang telah di mining di Simpleco yang sebelum ini AM kongsikan.  Masih belum baca? Korang boleh baca sekarang   Korang dah cukup ke 1 500 000 hashes di dalam akaun Simpleco.in?? Dah cukup atau lebih daripada itu, AM ucapkan TAHNIAH dan korang perlu berbangga dengan diri korang semua.  Yang sebenarnya, untuk mining secara serius semestinya korang memerlukan peralatan yang betul dan sesuai dengan tugas-tugas mining ini yang pasti akan memakan masa 24 jam sehari dan setiap hari tanpa henti. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco  Tidak mudah untuk menjadi mudah dan tidak sukar untuk menjadinya mudah jika korang ada kemahuan dan juga sedikit baget yang sesuai.  Bukan isu baget atau peralatan yang AM nak kongsikan tetapi AM nak kongsikan satu aplikasi yang mudah dan hanya perlu di “install” di dalam smartphone korang sahaja.  Coinomi Aplikasi Yang Mudah dan Mesra  Apa yang korang perlu lakukan adalah download aplikasi Coinomi di dalam Play Store korang dan tunggu sehingga selesai.  Seterusnya korang perlu mendaftarkan diri korang atau Sign Up sahaja.Apabila selesai daftar semua.   Korang hanya perlu pilih mata wang mana yang korang nak dipaparkan. AM lebih kepada apa yang ada di dalam Simpleco sahaja dan tambah dengan Bitcoin sahaja. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco


Yang sebenarnya, untuk mining secara serius semestinya korang memerlukan peralatan yang betul dan sesuai dengan tugas-tugas mining ini yang pasti akan memakan masa 24 jam sehari dan setiap hari tanpa henti. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco

Tidak mudah untuk menjadi mudah dan tidak sukar untuk menjadinya mudah jika korang ada kemahuan dan juga sedikit baget yang sesuai.

Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco |Coinomi adalah tempat yang mudah untuk mengumpul segala mata wang digital yang telah di mining di Simpleco yang sebelum ini AM kongsikan.  Masih belum baca? Korang boleh baca sekarang   Korang dah cukup ke 1 500 000 hashes di dalam akaun Simpleco.in?? Dah cukup atau lebih daripada itu, AM ucapkan TAHNIAH dan korang perlu berbangga dengan diri korang semua.  Yang sebenarnya, untuk mining secara serius semestinya korang memerlukan peralatan yang betul dan sesuai dengan tugas-tugas mining ini yang pasti akan memakan masa 24 jam sehari dan setiap hari tanpa henti. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco  Tidak mudah untuk menjadi mudah dan tidak sukar untuk menjadinya mudah jika korang ada kemahuan dan juga sedikit baget yang sesuai.  Bukan isu baget atau peralatan yang AM nak kongsikan tetapi AM nak kongsikan satu aplikasi yang mudah dan hanya perlu di “install” di dalam smartphone korang sahaja.  Coinomi Aplikasi Yang Mudah dan Mesra  Apa yang korang perlu lakukan adalah download aplikasi Coinomi di dalam Play Store korang dan tunggu sehingga selesai.  Seterusnya korang perlu mendaftarkan diri korang atau Sign Up sahaja.Apabila selesai daftar semua.   Korang hanya perlu pilih mata wang mana yang korang nak dipaparkan. AM lebih kepada apa yang ada di dalam Simpleco sahaja dan tambah dengan Bitcoin sahaja. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco


Bukan isu baget atau peralatan yang AM nak kongsikan tetapi AM nak kongsikan satu aplikasi yang mudah dan hanya perlu di “install” di dalam smartphone korang sahaja.

Coinomi Aplikasi Yang Mudah dan Mesra


Apa yang korang perlu lakukan adalah download aplikasi Coinomi di dalam Play Store korang dan tunggu sehingga selesai.

Seterusnya korang perlu mendaftarkan diri korang atau Sign Up sahaja. Apabila selesai daftar semua.

Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco |Coinomi adalah tempat yang mudah untuk mengumpul segala mata wang digital yang telah di mining di Simpleco yang sebelum ini AM kongsikan.  Masih belum baca? Korang boleh baca sekarang   Korang dah cukup ke 1 500 000 hashes di dalam akaun Simpleco.in?? Dah cukup atau lebih daripada itu, AM ucapkan TAHNIAH dan korang perlu berbangga dengan diri korang semua.  Yang sebenarnya, untuk mining secara serius semestinya korang memerlukan peralatan yang betul dan sesuai dengan tugas-tugas mining ini yang pasti akan memakan masa 24 jam sehari dan setiap hari tanpa henti. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco  Tidak mudah untuk menjadi mudah dan tidak sukar untuk menjadinya mudah jika korang ada kemahuan dan juga sedikit baget yang sesuai.  Bukan isu baget atau peralatan yang AM nak kongsikan tetapi AM nak kongsikan satu aplikasi yang mudah dan hanya perlu di “install” di dalam smartphone korang sahaja.  Coinomi Aplikasi Yang Mudah dan Mesra  Apa yang korang perlu lakukan adalah download aplikasi Coinomi di dalam Play Store korang dan tunggu sehingga selesai.  Seterusnya korang perlu mendaftarkan diri korang atau Sign Up sahaja.Apabila selesai daftar semua.   Korang hanya perlu pilih mata wang mana yang korang nak dipaparkan. AM lebih kepada apa yang ada di dalam Simpleco sahaja dan tambah dengan Bitcoin sahaja. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco


Korang hanya perlu pilih mata wang mana yang korang nak dipaparkan. AM lebih kepada apa yang ada di dalam Simpleco sahaja dan tambah dengan Bitcoin sahaja. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco

Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco |Coinomi adalah tempat yang mudah untuk mengumpul segala mata wang digital yang telah di mining di Simpleco yang sebelum ini AM kongsikan.  Masih belum baca? Korang boleh baca sekarang   Korang dah cukup ke 1 500 000 hashes di dalam akaun Simpleco.in?? Dah cukup atau lebih daripada itu, AM ucapkan TAHNIAH dan korang perlu berbangga dengan diri korang semua.  Yang sebenarnya, untuk mining secara serius semestinya korang memerlukan peralatan yang betul dan sesuai dengan tugas-tugas mining ini yang pasti akan memakan masa 24 jam sehari dan setiap hari tanpa henti. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco  Tidak mudah untuk menjadi mudah dan tidak sukar untuk menjadinya mudah jika korang ada kemahuan dan juga sedikit baget yang sesuai.  Bukan isu baget atau peralatan yang AM nak kongsikan tetapi AM nak kongsikan satu aplikasi yang mudah dan hanya perlu di “install” di dalam smartphone korang sahaja.  Coinomi Aplikasi Yang Mudah dan Mesra  Apa yang korang perlu lakukan adalah download aplikasi Coinomi di dalam Play Store korang dan tunggu sehingga selesai.  Seterusnya korang perlu mendaftarkan diri korang atau Sign Up sahaja.Apabila selesai daftar semua.   Korang hanya perlu pilih mata wang mana yang korang nak dipaparkan. AM lebih kepada apa yang ada di dalam Simpleco sahaja dan tambah dengan Bitcoin sahaja. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco

Bitcoin adalah tanda aras bagi mana-mana mata wang digital buat masa sekarang. Seperti mana sebelum ini AM kongsikan untuk mining Bitcoin semakin sukar dan mata wang digital lain adalah alternatifnya.

Berbalik kepada Coinomi tadi, setelah korang pilih sudah mata wang digital yang korang minat untuk withdraw dari Simpleco. Apa yang korang perlu buat adalah dapatkan “address wallet” bagi wang digital yang korang nak withdraw sama ada Dogecoin, Clam atau PIVX.

Setiap mata wang digital ini mempunyai address wallet yang berbeza jangan pula korang tertukar nanti. Contoh address wallet AM seperti di bawah :-

Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco |Coinomi adalah tempat yang mudah untuk mengumpul segala mata wang digital yang telah di mining di Simpleco yang sebelum ini AM kongsikan.  Masih belum baca? Korang boleh baca sekarang   Korang dah cukup ke 1 500 000 hashes di dalam akaun Simpleco.in?? Dah cukup atau lebih daripada itu, AM ucapkan TAHNIAH dan korang perlu berbangga dengan diri korang semua.  Yang sebenarnya, untuk mining secara serius semestinya korang memerlukan peralatan yang betul dan sesuai dengan tugas-tugas mining ini yang pasti akan memakan masa 24 jam sehari dan setiap hari tanpa henti. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco  Tidak mudah untuk menjadi mudah dan tidak sukar untuk menjadinya mudah jika korang ada kemahuan dan juga sedikit baget yang sesuai.  Bukan isu baget atau peralatan yang AM nak kongsikan tetapi AM nak kongsikan satu aplikasi yang mudah dan hanya perlu di “install” di dalam smartphone korang sahaja.  Coinomi Aplikasi Yang Mudah dan Mesra  Apa yang korang perlu lakukan adalah download aplikasi Coinomi di dalam Play Store korang dan tunggu sehingga selesai.  Seterusnya korang perlu mendaftarkan diri korang atau Sign Up sahaja.Apabila selesai daftar semua.   Korang hanya perlu pilih mata wang mana yang korang nak dipaparkan. AM lebih kepada apa yang ada di dalam Simpleco sahaja dan tambah dengan Bitcoin sahaja. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco

Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco |Coinomi adalah tempat yang mudah untuk mengumpul segala mata wang digital yang telah di mining di Simpleco yang sebelum ini AM kongsikan.  Masih belum baca? Korang boleh baca sekarang   Korang dah cukup ke 1 500 000 hashes di dalam akaun Simpleco.in?? Dah cukup atau lebih daripada itu, AM ucapkan TAHNIAH dan korang perlu berbangga dengan diri korang semua.  Yang sebenarnya, untuk mining secara serius semestinya korang memerlukan peralatan yang betul dan sesuai dengan tugas-tugas mining ini yang pasti akan memakan masa 24 jam sehari dan setiap hari tanpa henti. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco  Tidak mudah untuk menjadi mudah dan tidak sukar untuk menjadinya mudah jika korang ada kemahuan dan juga sedikit baget yang sesuai.  Bukan isu baget atau peralatan yang AM nak kongsikan tetapi AM nak kongsikan satu aplikasi yang mudah dan hanya perlu di “install” di dalam smartphone korang sahaja.  Coinomi Aplikasi Yang Mudah dan Mesra  Apa yang korang perlu lakukan adalah download aplikasi Coinomi di dalam Play Store korang dan tunggu sehingga selesai.  Seterusnya korang perlu mendaftarkan diri korang atau Sign Up sahaja.Apabila selesai daftar semua.   Korang hanya perlu pilih mata wang mana yang korang nak dipaparkan. AM lebih kepada apa yang ada di dalam Simpleco sahaja dan tambah dengan Bitcoin sahaja. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco


Masa untuk Withdraw dari Simpleco.in


Dah selesai dengan Coinomi, mesti korang dah tak sabar untuk withdraw kan. Korang hanya perlu ikut sahaja beberapa langkah mudah macam di bawah :-

Mula-mula korang kena log in ke akaun Simpleco.in dahulu dan tengok bahagian kiri di tengah. Korang akan lihat paparan Dashboard, Refer Friend, Account, Ranking dan FAQ. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco

Korang hanya perlu klik pada Withdraw dan sekali lagi klik pada Withdraw untuk paparan seperti dibawah :-

Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco |Coinomi adalah tempat yang mudah untuk mengumpul segala mata wang digital yang telah di mining di Simpleco yang sebelum ini AM kongsikan.  Masih belum baca? Korang boleh baca sekarang   Korang dah cukup ke 1 500 000 hashes di dalam akaun Simpleco.in?? Dah cukup atau lebih daripada itu, AM ucapkan TAHNIAH dan korang perlu berbangga dengan diri korang semua.  Yang sebenarnya, untuk mining secara serius semestinya korang memerlukan peralatan yang betul dan sesuai dengan tugas-tugas mining ini yang pasti akan memakan masa 24 jam sehari dan setiap hari tanpa henti. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco  Tidak mudah untuk menjadi mudah dan tidak sukar untuk menjadinya mudah jika korang ada kemahuan dan juga sedikit baget yang sesuai.  Bukan isu baget atau peralatan yang AM nak kongsikan tetapi AM nak kongsikan satu aplikasi yang mudah dan hanya perlu di “install” di dalam smartphone korang sahaja.  Coinomi Aplikasi Yang Mudah dan Mesra  Apa yang korang perlu lakukan adalah download aplikasi Coinomi di dalam Play Store korang dan tunggu sehingga selesai.  Seterusnya korang perlu mendaftarkan diri korang atau Sign Up sahaja.Apabila selesai daftar semua.   Korang hanya perlu pilih mata wang mana yang korang nak dipaparkan. AM lebih kepada apa yang ada di dalam Simpleco sahaja dan tambah dengan Bitcoin sahaja. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco

Paparan nie korang boleh pilih nak withdraw mata wang digital yang mana antara 3 jenis iaitu Clam, Dogecoin atau PIVX.

Korang hanya perlu masukkan nilai hashes kat atas sahaja dan pastikan jumlah yang korang masukkan mesti lebih daripada minimum hashes yang diperlukan untuk withdraw, jika
  • Clam – Minimun payout adalah 100 000 hashes
  • Dogecoin – Minimun payout adalah 1 500 000 hashes
  • PIVX – Minimun adalah 1 000 000 hashes


Lankah seterusnya korang masukkan jumlah hashes pada ruang “Amount of hashes to payout” dan juga address wallet pada ruangan “Set payout address” dan klik Withdraw. Coinomi Tempat Pengumpulan Wang Digital Selepas Simpleco

Tunggu sehingga payout di luluskan setiap 5 jam sekali. Bila dah lulus korang boleh buka aplikasi Coinomi untuk memastikan simpleco.in telah pun memasukkan jumlah yang betul.

Apa yang kena buat lagi?teruskan mining menggunakan Simpleco.in ini untuk menjana pendapatan korang sendiri.

Perkara percuma tidak harus di sia-siakan kerana kita MALAS berusaha. Jalan telah di tunjukkan apa yang perlu dilakukan adalah laksanakan sahaja.

Semoga perkongsian ini dapat membantu korang untuk mining di Simpleco.in dan memudahkan lagi apabila untuk witdraw ke Coinomi.


Simpleco.in - Cryptocoin mining made simple!

Isnin, 1 Januari 2018

Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin | Mining atau melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.

Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?


Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.



Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR


Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.

Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.

Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoin ini. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

SimplecoinMemudahkan Mining Dogecoin | Mining atau  melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin  memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.  Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?  Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.  Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin  Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR  Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.   Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.  Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga Berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoinini.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Bukan setakat untuk sukan sahaja, komuniti Dogecoin ini juga cukup aktif dalam menderma hasil mining mereka ke arah kebajikan yang lain seperti membina perigi di Kenya, pusat kebajikan yang melatih anjing untuk kanak-kanak kurang upaya dan sebagainya.

Itu adalah sedikit sebanyak sejarah Dogecoin yang membuatkan matawang digital ini mampu bertahan di tangga 50 matawang digital terbaik.

Baca juga Cara Mudah Menjana Wang Digital secara PERCUMA

Simpleco adalah mining pool yang mudah

SimplecoinMemudahkan Mining Dogecoin | Mining atau  melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin  memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.  Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?  Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.  Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin  Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR  Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.   Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.  Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga Berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoinini.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin


Bagi yang berminat untuk bermula atau ingin belajar untuk mining secara kecilan boleh menggunakan simpleco ini kerana setup yang mudah dan hanya beberapa minit sahaja untuk mula mining beberapa matawang digital seperti Doge, Clam dan Pivx. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

AM lebih berminat dengan Dogecoin yang lebih stabil berbanding dengan matawang yang lainnya. Bergantung kepada korang nak tukarkan nanti kepada Doge atau Clam atau pun Pivx.

Langkah Untuk Mining di Simpleco


Paling penting korang kena daftarkan dulu di Simpleco.in .Masukkan email, username, password dan confirm password. Buka email korang dah klik pada URL confirm Simpleco.

Dah daftar dan berjaya klik URL, bolehlah korang log in kembali laman web simpleco.in dan langkah seterusnya adalah:-

Pada paparan Dashboard, korang akan perasan tulisan warna hijau seperti di bawah :-

SimplecoinMemudahkan Mining Dogecoin | Mining atau  melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin  memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.  Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?  Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.  Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin  Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR  Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.   Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.  Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga Berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoinini.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin


Apa yang korang kena buat adalah semak spefikasi desktop atau laptop korang semua sama ada menggunakan grafik kad jenis apa? Malaysia biasanya ada 2 jenis je sama ada AMD atau NVIDIA. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Kalau korang menggunakan laptop atau desktop Window 10 sudah tidak perlu risau, korang memang boleh mining menggunakan simpleco nie. Kalau korang tak tahu nak cari kat mana detail pasal grafik kad nie, korang tengok je langkah 1 dan korang klik sahaja CPU Miner, paparan seperti di bawah korang akan dapat :-

SimplecoinMemudahkan Mining Dogecoin | Mining atau  melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin  memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.  Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?  Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.  Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin  Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR  Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.   Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.  Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga Berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoinini.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin



Seterusnya korang hanya perlu download yang mengikut spefikasi laptop atau desktop korang sahaja 32 bit atau 64bit? Biasanya Window 10 akan hadir dengan 64bit. Korang download file xmrig-2.4.3-gcc-win64.zip

Selesai download, korang hanya perlu unzip dan simpan dalam mana-mana pendrive dan di dalam laptop atau Desktop yang korang nak guna sebagai mining Dogecoin korang. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Dalam folder yang korang unzip akan ada 3 file penting iaitu config.json, start.cmd dan xmrig.exe sahaja. Korang kena buka file config.json kepada notepad seperti di bawah ini :-

SimplecoinMemudahkan Mining Dogecoin | Mining atau  melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin  memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.  Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?  Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.  Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin  Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR  Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.   Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.  Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga Berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoinini.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin


Untuk langkah seterusnya, korang kena edit sedikit file config ini seperti di bawah pula :-

“Donate-level”=5 kepada nilai 1

“threads”: null kepada 3 atau 4 ( 3 bermakna menggunakan 75% kuasa laptop atau desktop korang dan 4 pula menggunakan 100% kuasa)

“url”: “gantikan dengan url korang sendiri” (pada langkah 3 dalam simpleco)

“username”: “gantikan dengan url korang sendiri” (pada langkah 3 dalam simpleco)

Dah siap semua, save file tadi dan bermula lah nak mining Dogecoin menggunakan simpleco nie. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Langkah seterusnya, korang hanya perlu klik ikon start.cmd sahaja, tunggu sehingga paparan seperti di bawah :-

SimplecoinMemudahkan Mining Dogecoin | Mining atau  melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin  memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.  Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?  Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.  Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin  Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR  Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.   Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.  Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga Berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoinini.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin


Korang hanya perlu perhatikan sama ada start.cmd ini berfungsi dengan baik atau tidak.

Bila korang dapat bacaan berapa “speed” pada .cmd. Ini bermakna mining korang dah berfungsi dengan baik. Apa yang korang kena buat adalah tunggu dan tunggu sahaja.

Korang boleh monitor setiap pergerakan mining korang pada dashboard laman web simpleco. Pengeluaran setiap 5 jam sekali.

Berapa banyak boleh Keluarkan?

AM masih lagi dalam proses memahami pengiraan yang digunakan oleh simpleco ini kerana setiap laman web mining mempunyai pengiraan tersendiri dan berbeza-beza. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Sebagai contoh dengan simpleco ini menggunakan formula 100 000 hashes = 0.14297196 dogecoin. Minimun untuk pengeluaran adalah 1 500 000 hashes.


Berapa lama untuk capai 1 500 000 hashes?


Soalan ini bergantung kepada spefikasi laptop dan desktop korang sendirilah, jika spefikasi adalah tinggi maka tidak mustahil dalam beberapa jam sahaja sudah mencapai 1.5juta hashes ini.

SimplecoinMemudahkan Mining Dogecoin | Mining atau  melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin  memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.  Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?  Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.  Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin  Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR  Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.   Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.  Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga Berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoinini.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin



Jika spefikasi laptop dan desktop korang yang sedikit kebelakang mungkin akan memakan masa yang lama sedikit. Sebab itu ramai yang melakukan kerja-kerja mining ini menggunakan device lain atau peralatan khas yang mungkin mencecah puluhan ribu ringgit Malaysia. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Nak withdraw ke mana selepas capai 1.5juta hashes?


Timbul pula persoalan ini apabila dah cukup 1.5juta atau lebih hashes di dalam akaun simpleco ini dan kemana harus di salurkan pula.

Kali ini AM menggunakan aplikasi pada telefon sahaja iaitu Coinomi, korang boleh cari di dalam Play Store telefon korang dan download.

Langkah untuk witdraw ke Coinomi akan AM terangkan selepas ini. Setakat ini dahulu untuk perkongsian kali ini. AM berharap korang sudah boleh mendaftar dan mula mining hashes korang sendiri dan kumpul banyak-banyak sebelum korang withdraw, baru semangat bila nilai tu banyak apabila di tukarkan kepada Dogecoin nanti.