Isnin, 1 Januari 2018

Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin | Mining atau melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.

Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?


Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.



Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR


Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.

Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.

Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoin ini. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

SimplecoinMemudahkan Mining Dogecoin | Mining atau  melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin  memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.  Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?  Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.  Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin  Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR  Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.   Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.  Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga Berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoinini.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Bukan setakat untuk sukan sahaja, komuniti Dogecoin ini juga cukup aktif dalam menderma hasil mining mereka ke arah kebajikan yang lain seperti membina perigi di Kenya, pusat kebajikan yang melatih anjing untuk kanak-kanak kurang upaya dan sebagainya.

Itu adalah sedikit sebanyak sejarah Dogecoin yang membuatkan matawang digital ini mampu bertahan di tangga 50 matawang digital terbaik.

Baca juga Cara Mudah Menjana Wang Digital secara PERCUMA

Simpleco adalah mining pool yang mudah

SimplecoinMemudahkan Mining Dogecoin | Mining atau  melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin  memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.  Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?  Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.  Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin  Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR  Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.   Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.  Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga Berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoinini.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin


Bagi yang berminat untuk bermula atau ingin belajar untuk mining secara kecilan boleh menggunakan simpleco ini kerana setup yang mudah dan hanya beberapa minit sahaja untuk mula mining beberapa matawang digital seperti Doge, Clam dan Pivx. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

AM lebih berminat dengan Dogecoin yang lebih stabil berbanding dengan matawang yang lainnya. Bergantung kepada korang nak tukarkan nanti kepada Doge atau Clam atau pun Pivx.

Langkah Untuk Mining di Simpleco


Paling penting korang kena daftarkan dulu di Simpleco.in .Masukkan email, username, password dan confirm password. Buka email korang dah klik pada URL confirm Simpleco.

Dah daftar dan berjaya klik URL, bolehlah korang log in kembali laman web simpleco.in dan langkah seterusnya adalah:-

Pada paparan Dashboard, korang akan perasan tulisan warna hijau seperti di bawah :-

SimplecoinMemudahkan Mining Dogecoin | Mining atau  melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin  memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.  Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?  Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.  Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin  Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR  Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.   Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.  Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga Berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoinini.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin


Apa yang korang kena buat adalah semak spefikasi desktop atau laptop korang semua sama ada menggunakan grafik kad jenis apa? Malaysia biasanya ada 2 jenis je sama ada AMD atau NVIDIA. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Kalau korang menggunakan laptop atau desktop Window 10 sudah tidak perlu risau, korang memang boleh mining menggunakan simpleco nie. Kalau korang tak tahu nak cari kat mana detail pasal grafik kad nie, korang tengok je langkah 1 dan korang klik sahaja CPU Miner, paparan seperti di bawah korang akan dapat :-

SimplecoinMemudahkan Mining Dogecoin | Mining atau  melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin  memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.  Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?  Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.  Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin  Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR  Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.   Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.  Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga Berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoinini.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin



Seterusnya korang hanya perlu download yang mengikut spefikasi laptop atau desktop korang sahaja 32 bit atau 64bit? Biasanya Window 10 akan hadir dengan 64bit. Korang download file xmrig-2.4.3-gcc-win64.zip

Selesai download, korang hanya perlu unzip dan simpan dalam mana-mana pendrive dan di dalam laptop atau Desktop yang korang nak guna sebagai mining Dogecoin korang. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Dalam folder yang korang unzip akan ada 3 file penting iaitu config.json, start.cmd dan xmrig.exe sahaja. Korang kena buka file config.json kepada notepad seperti di bawah ini :-

SimplecoinMemudahkan Mining Dogecoin | Mining atau  melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin  memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.  Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?  Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.  Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin  Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR  Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.   Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.  Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga Berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoinini.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin


Untuk langkah seterusnya, korang kena edit sedikit file config ini seperti di bawah pula :-

“Donate-level”=5 kepada nilai 1

“threads”: null kepada 3 atau 4 ( 3 bermakna menggunakan 75% kuasa laptop atau desktop korang dan 4 pula menggunakan 100% kuasa)

“url”: “gantikan dengan url korang sendiri” (pada langkah 3 dalam simpleco)

“username”: “gantikan dengan url korang sendiri” (pada langkah 3 dalam simpleco)

Dah siap semua, save file tadi dan bermula lah nak mining Dogecoin menggunakan simpleco nie. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Langkah seterusnya, korang hanya perlu klik ikon start.cmd sahaja, tunggu sehingga paparan seperti di bawah :-

SimplecoinMemudahkan Mining Dogecoin | Mining atau  melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin  memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.  Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?  Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.  Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin  Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR  Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.   Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.  Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga Berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoinini.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin


Korang hanya perlu perhatikan sama ada start.cmd ini berfungsi dengan baik atau tidak.

Bila korang dapat bacaan berapa “speed” pada .cmd. Ini bermakna mining korang dah berfungsi dengan baik. Apa yang korang kena buat adalah tunggu dan tunggu sahaja.

Korang boleh monitor setiap pergerakan mining korang pada dashboard laman web simpleco. Pengeluaran setiap 5 jam sekali.

Berapa banyak boleh Keluarkan?

AM masih lagi dalam proses memahami pengiraan yang digunakan oleh simpleco ini kerana setiap laman web mining mempunyai pengiraan tersendiri dan berbeza-beza. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Sebagai contoh dengan simpleco ini menggunakan formula 100 000 hashes = 0.14297196 dogecoin. Minimun untuk pengeluaran adalah 1 500 000 hashes.


Berapa lama untuk capai 1 500 000 hashes?


Soalan ini bergantung kepada spefikasi laptop dan desktop korang sendirilah, jika spefikasi adalah tinggi maka tidak mustahil dalam beberapa jam sahaja sudah mencapai 1.5juta hashes ini.

SimplecoinMemudahkan Mining Dogecoin | Mining atau  melombong matawang digital semakin hari semakin mudah dan simplecoin  memudahkan lagi kerja-kerja untuk melombong matawang Dogecoin ini yang semakin popular dan sejarah dogecoin ini juga bukanlah sesuatu yang biasa-biasa.  Kenapa AM berminat Dogecoin berbanding dengan beratus matawang digital yang ada?  Ringkas sahaja bagi AM yang baru dalam bidang mining kecil-kecilan dan baru dalam dunia mining ini. Dogecoin adalah matawang digital yang “underdog” yang mampu bertahan di tangga ke-50 matawang digital terbaik buat masa ini.  Dogecoin juga lebih mudah untuk mining kerana masih tidak ramai yang melombong atau mining matawang ini berbanding dengan Bitcoin yang semakin hari semakin mengila pada harga dan tahap kesukaran untuk mining.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin  Dogecoindan2014 Winter Olympic dan NASCAR  Apa kaitan Dogecoindan 2 sukan yang popular di atas? Ini adalah sejarah yang tidak mungkin dipadam pada mana-mana ingatan buat semua kita yang mining Dogecoin.   Bermula dengan komuniti Dogecoin yang telah mengutip derma untuk pasukan Bobsled, Jamiaca ke Winter Olympic yang diadakan di Sochi, Russia. Hanya 2 hari sahaja derma dalam bentuk Dogecoin telah mencecah USD 30 000.  Tidak terhenti di situ sahaja, peminat lumba kereta NASCAR pasti akan terperasan dengan sebuah kereta yang mempunyai logo seekor anjing Shiba Inu di dalam litar. Kereta ini juga Berjaya menyertai perlumbaan NASCAR hasil dari pada kutipan derma komuniti Dogecoin yang mencecah USD 55 000. Kereta ini juga banyak menyertai pertandingan lumba kereta yang lain hasil daripada sumbangan komuniti Dogecoinini.Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin



Jika spefikasi laptop dan desktop korang yang sedikit kebelakang mungkin akan memakan masa yang lama sedikit. Sebab itu ramai yang melakukan kerja-kerja mining ini menggunakan device lain atau peralatan khas yang mungkin mencecah puluhan ribu ringgit Malaysia. Simplecoin Memudahkan Mining Dogecoin

Nak withdraw ke mana selepas capai 1.5juta hashes?


Timbul pula persoalan ini apabila dah cukup 1.5juta atau lebih hashes di dalam akaun simpleco ini dan kemana harus di salurkan pula.

Kali ini AM menggunakan aplikasi pada telefon sahaja iaitu Coinomi, korang boleh cari di dalam Play Store telefon korang dan download.

Langkah untuk witdraw ke Coinomi akan AM terangkan selepas ini. Setakat ini dahulu untuk perkongsian kali ini. AM berharap korang sudah boleh mendaftar dan mula mining hashes korang sendiri dan kumpul banyak-banyak sebelum korang withdraw, baru semangat bila nilai tu banyak apabila di tukarkan kepada Dogecoin nanti.


Artikel Terkait


EmoticonEmoticon